Ismét a januári szintek magasságába emelkedtek a részvénypiacok

írta: Tőzsdeklub dátum: 2010. március 7. 19:26:58
Címkék: SP500, Elemzés

Márciusban, egy évvel a pánik mélypontok után, újra az ideális korrekciós szintekhez érkeztek a nemzetközi részvénypiacok.

Mint térben, mint időben elértük azokat az index szinteket, ahol eldőlhet a középtávú irány. 2009 márciusában, azaz pontosan egy éve volt az a pánik mélypont, amikor már mindenki a bankszektor és a részvénypiacok teljes összeomlásáról beszélt. Persze, annak rendje és módja szerint, itt fogytak el az utolsó eladók és megindultak a vásárlások.


A közel 60%-os részvénypiaci esés természetesen komoly károkat hagyott maga után a befektetői hangulatban, erre lehet gyógyír az elmúlt egy év emelkedése. A fő kérdés most az, hogy az esés ideális korrekcióját látjuk (365 nap és 61,8 %-os FIBO szint) vagy visszatért a bizalom a részvények iránt.

Pár hét és minden kérdés megválaszolásra kerül majd. Nem hiszem, hogy nem fognak újra megjelenni az eladók pár százalékkal fentebbi szinteken, de az irányt a vételi oldal kitartása fogja meghatározni. Sajnos jellemző ezeken a szinteken, hogy csak a kisbefektetők számára lehet érdekes belevenni az egy éve tartó emelkedésbe, amikor már a kitárazás elkezdődött.


hozzászólások
.