Címke: projekt érettség

A szervezetek, a fokozódó világgazdasági versenyben, előnyt jelentő új termékekkel/szolgáltatásokkal és egyre hatékonyabb működéssel próbálnak helytállni. Mindezek, a sokszor kockázatos törekvések, megkövetelik a projektmenedzsment alkalmazását és a sokoldalú projekt-program koordinálást, amit a portfoliómenedzsment tud megoldani. A menedzsment módszertan és megfelelő együttműködési kultúra mellett a sikerhez hatékony szervezeti felépítés szükséges, amit a projekt irodák (PMO-k) tudnak megvalósítani.

A ''2015. szeptember 17-i 25. PM Műhely (időpont : 16:00-18.00, helyszín : Bp. XI. Magyar Tudósok krt 2. BME I.ép. B.110 terem) vizsgálni kívánja a hatékonyan megvalósuló portfoliómenedzsment és az abban közreműködő PMO-k feladatait, sikeres megvalósításuk feltételeit. A Műhely a résztvevők tapasztalatai alapján a hazai gyakorlatot kívánja áttekinteni, keresve a jó megoldásokat illetve feltárva az elkerülendő tévutakat. A témát a Műhely résztvevői választották ki és a bevezető blog megírására Fodor Andreát és Szalay Imrét kérték fel.

A stratégiai célokat megvalósító, komplex projektek eredményessége meghatározó a vállalatok versenyképességében. Az eredményesség szoros kapcsolatban van a versenyképességet jelentő gazdasági-üzleti értékekkel, ugyanakkor a sikeres projektekben kialakult együttműködést eredményező bizalom épülése visszahat a vállalat működési hatékonyságára. A siker-értékteremtés—projekt kultúra érettség kapcsolatának felismerése jelentősen hozzájárulhat a vállalati felső vezetés projektmenedzsment elismeréséhez.

A 2014. szeptember 18-i 20. PM Műhely vizsgálni kívánja a projekt eredményesség szempontjából legfontosabb vállalati értékeket, valamint a projekt érettség fejlesztésének lehetőségeit, amik jelentősen hozzájárulhatnak a projektek sikerességéhez. A témát a Műhely résztvevői választották ki és a bevezető blog megírására Lugosi Erzsébet szenior programmenedzsert kérték fel.

A globális versenyben, az ügyfelekkel is szükséges együttműködést igénylő komplex rendszerek megvalósítása projektmenedzsmentet és fejlett személyiségű, - tudású és gondolkodású (magas intellektuális teljesítményű) szakembereket igényel. A vállalatok eredményessége nagymértékben múlik a megfelelő kompetenciájú és motivációjú munkatársain. A kérdésekben megfogalmazott gondolatok rámutatnak a kompetencia meglétének, mérhetőségének és fejleszthetőségének jelentőségére, ami jelentős hozzájárulást jelenthet a projektek hatékony eredményességéhez, a sikerességhez. A felvetett gondolatok megvitatására a szeptember 23-án megrendezésre kerülő Projektmenedzsment Műhely során kerül sor.

Olvasói sarok
[ 2011-09-23 ] PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI - rg01
"[q=Ákos:]PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szaké..."
[ 2010-05-21 ] Stratégia és projektmenedzsment - Balogh Kálmán
"== Innováció – vállalati stratégia – projektkultúra ==..."
További témák »
.