Címke: probléma

A projektekben sokféle szakmai kultúrájú szakember együttműködésére van szükség, ami az egyes szakértők egymás iránti bizalmát kell feltételezze. Ehhez azonban az szükséges, hogy a különféle területeken dolgozók legalább alapszinten tisztába legyenek az együttműködők szakterületével, gondolkodásukkal. Ezt a kölcsönös megértést, a sikeres projektekhez szükséges jó megoldások megtalálását kívánja elősegíteni a Műhely beszélgetés. Köszönet Naszádos Krisztina projektekben is nagy gyakorlatot szerzett ügyvédnőnek, hogy tapasztalataira építve vállalta a téma végiggondolását, feldolgozását és mediátorként a Műhely munka támogatását.

A 2017. november 16-i 35. PM Műhely (időpont : 16:00-18.00, helyszín : Bp. XI. Magyar Tudósok krt 2. BME I.ép. B.110 terem) a projektek kritikus jogi kérdéseit tekinti át és ezek megoldást vizsgálja a jogász és a projektmenedzser együttműködésében, azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a különböző szakmai kultúrájú szakemberek egymás iránti bizalmának építéshez, a projektek sikerességéhez és a projektmenedzsment kultúra fejlődéséhez. A témát a Műhely résztvevői választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására dr. Naszádos Krisztinát kérték fel.

Az egyedi, komplex, változást jelentő projektek eredményeihez való eljutást bizonytalanságok nehezítik, amik kockázatot jelentenek a célkitűzések elérésében. A kockázatok felismerését, megszüntetését, csökkentését illetve áthárítását jelentő hatékony kockázatmenedzsment jelentős költség megtakarítást jelenthet a célkitűzések elvárható megvalósítása esetén. A kockázatmenedzsmentet a gyakorlatban körülvevő bizonytalanságok (felelősség, kommunikáció őszintesége-nyíltsága) szükségessé teszik ezek csökkentését a Műhelyben részvevő szakemberek elméleti- és gyakorlati tudásának megosztásával.

A 2013. szeptember 19-i 16. PM Műhely feladatának tekinti, hogy a kockázatmenedzsment folyamatának áttekintése mellett a projektmenedzsment gyakorlat kritikus kérdéseit (feladatok, felelősségek) megvitassa és azokra használható válaszokat adjon. A kockázatmenedzsment hatékonyságágához az elmélet és gyakorlat ismereteinek összességére van szükség. Ez a felismerés vezette a Műhelyben résztvevő szakembereket, hogy a Műhely munkát bevezető blog megírására az elméleti megalapozást képviselő Fekete István egyetemi oktatót (Corvinus Egyetem) és a vállalati tapasztalatait bemutató Bartalis Krisztina projektmenedzsert (Vodafone Magyarország) kérje fel.

Olvasói sarok
[ 2011-09-23 ] PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI - rg01
"[q=Ákos:]PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szaké..."
[ 2010-05-21 ] Stratégia és projektmenedzsment - Balogh Kálmán
"== Innováció – vállalati stratégia – projektkultúra ==..."
További témák »
.