Címke: egyszemélyi felelősség

A projekt szponzor a projekt tulajdonosa, aki a stratégiai célokból levezethető projekt célok meghatározója és a projekttel megvalósuló üzleti célok egyszemélyi felelőse. A mérhető sikertényezők meghatározásával, a kompetens projektmenedzser kiválasztásával, a projekt eredmények felhasználóinak-a projekt érdekeltek/stakeholderek érdekeinek képviseletével, a projekt erőforrások biztosításával, a projektben dolgozók érdekeltségi rendszerének meghatározásában a projekt szponzor meghatározó szerepet játszik a projekt sikeres megvalósításában.

A 2016. január 7-i 27. PM Műhely (időpont : 16:00-18.00, helyszín : Bp. XI. Magyar Tudósok krt 2. BME I.ép. B.110 terem) a projektek sikerében meghatározó szerepe játszó szponzorok feladatait, felelősségeit áttekintve megoldást keres a hazai gyakorlat problémáira. A témát a Műhely résztvevői választották ki és a bevezető blog megírására Prónay Gábort kérték fel.

A komplex feladatot tartalmazó, különböző érdekeket befolyásoló projektek általában változásokat hoznak létre, ami feszültségekkel és konfliktusokkal jár (különösen ha hatalmi változások is bekövetkeznek) Ebben a helyzetben a projekt sikeréért felelőséget vállaló projektmenedzser kihívása, hogy a vállalt feladat megoldásához hatalomra is szüksége van, ami általában csak korlátozottan áll rendelkezésre, jóllehet a sikerhez szükséges feltételek biztosítása a projektmenedzser feladata. Mindez speciális ismereteket és képességeket kíván a projektmenedzsertől, ami sok esetben tisztázatlan a siker reményében feladat megoldásba kezdő menedzserek előtt. Ennek megfelelően a felelősség vállalás feltételeinek és a szükséges hatalom megszerzés lehetőségeinek megvitatását tűzte ki céljául a 2010. november 25-én megrendezésre kerülő 4. Projektmenedzsment Műhely.

Olvasói sarok
[ 2011-09-23 ] PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI - rg01
"[q=Ákos:]PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szaké..."
[ 2010-05-21 ] Stratégia és projektmenedzsment - Balogh Kálmán
"== Innováció – vállalati stratégia – projektkultúra ==..."
További témák »
.