hozzászólások

PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI

A teljes cikk ezen a linken található: PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI
Egyedi, extrém, komplex feladatok sikeres projekt megoldásának nélkülözhetetlen eszköze a kommunikáció, ami különösen sikertelen projekteknél kerül a figyelem középpontjába. A 8. Műhely (2011. szeptember 22) ennek megfelelően, a szakmai beszélgetésben résztvevő projektmenedzserek tapasztalatira építve próbálja elemezni a projektek kommunikációs stratégia választásának lehetőségeit, a projekt kommunikáció vállalati kultúrába illesztésének megoldásait, a kommunikációs hiányosságok kiküszöböléséhez szükséges kompetenciákat, a kommunikáció hatékony direkt és indirekt módszereit. Jelen blog összeállításában felhasználásra kerültek Lugosi Erzsébet Műhely tag előkészítő gondolatai.

2011. szeptember 23. 04:30:05
Ákos:PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szakértők által "triviális"-nak tartott történésekről, körülményekről, állapotokról is értesüljek. Nem azért kérdezek, mert felelősségre akarok vonni, ennek megértetéséhez nyílt és konstruktív légkör szükséges, de nem mindenki vevő erre. Fontos: elkerülni, hogy valaki a felelősségre vonástól való félelem miatt eltitkoljon információkat.


Igen, a PM működési területének középpontjában van a kommunikció, melynek része a nyílt és konstruktív légkör kialakítása, ápolása. A PM-nek kommunikációs profinak kell lenni.

Általánosságban: Vajon példamutatóak-e a PM-ek a kommunikáció terén? Hatásosan kommunikálunk? Mit lehet tenni a konstruktív légkör kialakításának éredekében?
Még általánosabban: mennyire vagyunk "PM kultúráltak"? Hogyan tudjuk terjeszteni, fejleszteni, egyáltalán alakítani? Az mfor.hu pozitív példa és lehetőség erre.
További kitartást, jó munkát

üdv

rg

2011. június 21. 17:13:47

PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szakértők által "triviális"-nak tartott történésekről, körülményekről, állapotokról is értesüljek. Nem azért kérdezek, mert felelősségre akarok vonni, ennek megértetéséhez nyílt és konstruktív légkör szükséges, de nem mindenki vevő erre. Fontos: elkerülni, hogy valaki a felelősségre vonástól való félelem miatt eltitkoljon információkat.

Olvasói sarok
[ 2011-09-23 ] PROJEKTEK KOMMUNIKÁCIÓS TERÜLETEI ÉS KRITIKUS KÉRDÉSEI - rg01
"[q=Ákos:]PM-ként mindig igyekszem elérni, hogy a szaké..."
[ 2010-05-21 ] Stratégia és projektmenedzsment - Balogh Kálmán
"== Innováció – vállalati stratégia – projektkultúra ==..."
További témák »
.