Szerző: Dr. Mikó József

Deréktáji fájdalom (lumbágó)

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. november 1. 10:11:57
Címkék: lumbágó, derékfájás, porckorong

Sok heveny derékfájás sérülésként fogható fel, mely során a leggyengébb pontnál következik be a húzódás. De a tartós deréktáji fájdalom mögött gyakran gerinc eredetű elváltozások szerepelnek. A derékfájások, a gerincbetegségek főként azokat a betegetek kínozzák, akiknek tartásuk nem megfelelő, izomzatuk gyenge.

A köhögés, krákogás soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben. Érdemes ezekről tudnunk.

Amit a lézeres szemműtétről tudni érdemes

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. október 18. 16:01:59
Címkék: lézeres szemműtét

Bizonyára sokan gondolkodnak azon, vajon megműtessék-e a szemüket, vagy maradjanak a jól bevált lencsénél, szemüvegnél. Összefoglalónkban segítséget szeretnénk adni a döntéshez, hogy megismerjék a lézeres szemműtét napjainkban elérhető technikáit és a kezelés lefolyását.

A XV. század óta milliók által kedvelt kávé, finom illata és íze mellett, rengeteg a szervezet számára hasznos összetevőt tartalmaz. Az utóbbi években végzett kutatások rávilágítottak, hogy egész sor betegség előzhető meg a kávé rendszeres fogyasztásával.

A nyár elmúltával is sokan szeretnének csábítóan barnák maradni, ezért a szolárium áldásos hatását veszik igénybe. De valóban áldásos ez a hatás?
A Lancet Oncology című orvosi folyóirat a szolárium hatását úgy jellemezte, hogy az legalább olyan halálos, mint az arzén vagy a mustárgáz. A szoláriumokban használt fény zöme ultraibolya (UV) sugárzást bocsát ki, ami pedig bőrrákot és a szem rosszindulatú daganatát okozza.

HPV vakcina lányoknak és fiúknak is?

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. szeptember 13. 10:31:55
Címkék: HPV, méhnyakrák

A méhnyakrák kialakulásában jelentős szerepet játszó HPV fertőzés megelőzésére Magyarországon 2007 óta elérhető a védőoltás. Azonban egy amerikai gyógyszercég a fiúk, férfiak HPV fertőzése elleni oltóanyagot is kifejlesztett.

A fogzománc saveróziója - kerüljük a narancslét?

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. szeptember 6. 09:21:59
Címkék: fogzománc

A napjaink étrendrendjében szereplő számos étel és ital olyan savakat tartalmaz, amelyek átmenetileg felpuhítják a fogzománcot, ami a saverózió nevű állapothoz vezethet. Ilyen a narancslé is, amelynek számos előnyös tulajdonsága ellenére a fogorvosok eltanácsolnak a fogyasztásától. Akkor mit tehetünk?

A rendszeres testmozgásra nem csak a fizikai, hanem a lelki egészség miatt is szükség van. A sport, kiváltképp a versenysport viszont olyan fizikai igénybevételt jelent, amely kockázatot is jelenthet. A leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarremegés aránytalanul többször fordul elő azoknál, akik szinte naponta sportolnak, főleg futnak. A DNS-vizsgálat alapján ma már a születés pillanatában meg lehetne mondani, hogy potenciálisan melyik csecsemő esélyes arra, hogy felnövekedvén olimpiai bajnok legyen. Azonban, sajnos belépett a sport világába a dopping.

1 2 3 4
Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.