Az "emésztőrendszeri fertőzés" gyűjtőfogalom, gyakran nem specifikus, bizonytalan vagy ismeretlen kóreredetű betegséget jelöl, de bizonyos ismert és gyakori bakteriális eredetű betegségek is ide tartoznak. Az egész évben előforduló, de nyáron megszaporodó bélfertőzések leggyakoribb formáit ismertetjük.

Az állandó belső hőmérséklet fenntartásához a hőtermelés és a hőleadás egyensúlya szükséges. Normális esetben a nyári hőséghez, napsütéshez és párához is jól alkalmazkodik szervezetünk. De mi történik, ha ez az egyensúly, különböző okok miatt felborul?

Rovarcsípések

írta: Dr. Angyalics Zsuzsanna dátum: 2008. június 15. 08:24:00
Címkék: rovarcsípés

Melegben elszaporodnak a rovarok és a vérszívó paraziták. Ilyenkor gyakrabban találkozunk a rovarcsípés okozta panaszokkal, helyi gyulladásos bőrreakcióval, vagy súlyosabb esetben allergiás reakcióval is. Hasznos tanácsokat szeretnénk adni a rovarcsípések megelőzése illetve kezelése érdekében.

A tüdőszűrő vizsgálatról

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2008. június 8. 08:25:00
Címkék: tüdőszűrés

Tapasztalatok szerint a tüdőszűrő vizsgálatok elvégzése nem egységesen történik és téves információk élnek a köztudatban ezzel kapcsolatban. Ennek következtében számos helyen nem a jogszabályoknak megfelelő gyakorlat alakult ki. Ezért szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.

A HPV egy vírus, aminek legalább 100 típusa ismert. Szexuális érintkezés útján terjed elsősorban, és a méhnyakrák kialakulásában játszik jelentős szerepet. Rövid írásunkban ismertetjük a HPV fertőzés tüneteit, a rizikó tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.

Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.