Az alternatív gyógymódok nagyon sokféle panasz orvoslására alkalmasak, keringési, emésztési problémáktól a depresszióig és a stresszig. Széles választéka van a különböző komplementer terápiáknak, az egyik legismertebbről, az akupunktúráról már részletesen szóltunk. Most ismertetünk még néhányat, a legszélesebb körben használtakról.

A munkahelyi stressz

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2008. május 18. 08:25:00
Címkék: munkahelyi stressz

A munkahelyi stressz nemzetközi viszonylatban is a legsúlyosabb népegészségügyi problémák egyike. A stresszre a munkáltatók figyelme is kezd kiterjedni annál is inkább, mivel annak a számlájára írható a hiányzás, a teljesítményromlás és a motiváció hiánya. A magyar kormány sem zárkózott el a probléma megoldásától, így ez év január elsejétől a parlament módosította a munkavédelmi törvényt.

Az akupunktúra, amely a hagyományos kínai orvoslás része, tudományosan is megalapozott gyógymód lett, amely kezd beépülni a modern orvostudományba. A hagyományos kínai gyógyászat tanítása szerint, az emberi test felszínén, több mint 360 klasszikus akupunktúrás pont helyezkedik el, melyek befolyásolásával, az energia keringését és a hozzá tartozó szerv ill. szervrendszer állapotát tudjuk kiegyensúlyozni. Ismerkedjünk meg ezzel az alternatív gyógymóddal!

A mozgásrendszer gyakori sérülésnek van kitéve, ráadásul igen könnyen alakulnak ki benne helyi gyulladásos elváltozások és gyulladásos rendszerbetegségek. A panaszok előfordulása az idős emberek körében a legnagyobb. Azonban napjainkban egyre gyakrabban tapasztaljuk a fiatalabb korosztály panaszait, tüneteit is.

Refluxnak nevezzük a gyomortartalom feláramlását a nyelőcsőbe az alsó nyelőcső-záróizmon keresztül. A folyamat patológiássá válása gyakori, speciális tüneteket és panaszokat okoz. Ismerkedjünk most meg e betegség kivizsgálásával és kezelésével!

Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.