A funkcionálisnak tartott betegség, a szociális és lelki stresszek talaján szerveződő, pszichoszomatikusnak nevezett szindrómát jelenti, amely sajátos dinamikát, időbeni megjelenést mutat. Azt, hogy mely panaszok válnak dominánssá, ill. mely szerv köré csoportosulnak a tünetek, valamint hogy az esetlegesen később megjelenő organikus elváltozások miért éppen ott és akkor jelennek meg, magyarázni egyelőre nem tudjuk. Írásunkban a jellegzetes tünetek alapján csoportosítjuk a bélrendszer különböző funkcionális betegségeit.

Zajártalom, zajterhelés, zajkeltés

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2008. február 17. 09:09:55
Címkék: zajártalom

A környezeti zaj mindannyiunk életét zavarja, rontja közérzetünket, nehezíti a beszédmegértést, amely felesleges idegfeszültséget is okoz. A zaj a halláskárosítás egyik legjelentősebb tényezője. Az elvesztett hallást meggyógyítani már nem lehet, csak a hallókészülék használata jelent megoldást. Írásunkban ismertetjük a zaj biológiai hatásait.

Szűrővizsgálatokkal az egészségért

írta: Dr. Angyalics Zsuzsanna dátum: 2008. február 10. 10:04:00
Címkék: szűrővizsgálat

Legfőbb értékünk az egészségünk! Egészségesen táplálkozunk, rendszeresen mozgunk, eleget alszunk, csak mértékkel fogyasztunk alkoholt és a dohányzással is felhagyunk. Sajnos vannak betegségek, melyek ilyen könnyen nem kerülhetők el. A következő összefoglalás segítséget nyújt a tájékozódásban…

Egészséges életmóddal a szép hajért

írta: Dr. Angyalics Zsuzsanna dátum: 2008. február 3. 13:34:55

Mindenkinek hullik a haja, ez egy természetes folyamat. Azonban különbség van a természetes és a kóros hajhullás között. A szülőktől örökölt dús hajkorona nagy ajándék, ellenkező esetben bosszankodás, rossz közérzet, az önbizalom hiánya a jellemző. Mit érdemes tudnunk a hajunkról?

Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.