Influenza és a védőoltás

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. október 22. 12:19:50
Címkék: influenza, védőoltás

Az influenza egy fertőző légúti betegség, melyet az influenza vírus okoz. Okozhat enyhe, vagy súlyos betegséget, de akár halálhoz is vezethet. Mindent, amit erről a betegségről és a védőoltásáról tudni érdemes.

Az elmúlt mintegy 16 év alatt robbanásszerűen terjedt el világszerte a mobiltelefon. Jelenleg öt földrészen több mint egymilliárd ember használ ilyen készüléket. A mobiltelefon-rendszerek rádióhullámokkal működnek, így lehetséges biológiai és élettani hatásaik, veszélyeik tanulmányozása a hagyományos rádióadók vizsgálatával függ össze. Mivel a mobiltelefonok az emberi fej közvetlen közelében működnek, és a kibocsátott rádiófrekvenciás jelek kisebb része a készüléket használó ember fejében nyelődik el, ezért annak tervezésénél és kivitelezésénél az emberi fejben elnyelt energia megengedhető értékeit messzemenően figyelembe veszik.

A depresszióról

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. október 7. 10:39:32
Címkék: depresszió

A szorongás után a depresszió a második leggyakoribb pszichiátriai tünet együttes. A nőknél kétszer gyakoribb, mint a férfiaknál. A nők hajlamosabbak rá, hogy magukba zárkózzanak, ezzel szemben a férfiak inkább nem létezőnek tekintik a bajt, s aktivitásba menekülnek.

Őszi nyavalyák: a nátha

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. október 6. 20:19:27
Címkék: nátha

Az ősszel-télen fellépő náthák legtöbbször fertőzés eredetűek, a kórokozók pedig az esetek 80-85%-ban vírusok (pl.: rhino-vírus, adeno-vírus). Ezeknek több száz fajtája ismeretes és minthogy szerkezetük különböző, a kiállott betegség utáni védettség sem maradandó, érthető, hogy miért lehet egy-egy szezonban annyiszor náthát kapni.

Az egészségmustráról

írta: mfor.hu szerk dátum: 2007. október 6. 19:28:10

Most induló blogunkban a legfontosabb betegségekre éppen úgy fel kívánjuk hívni olvasóink figyelmét, mint az azokat kiváltó körülményekre, - hatásokra. Az itt megjelenő írások értelemszerűen nem helyettesítik a fizikai- és egészségügyi állapotfelmérésen alapuló megelőzést, illetve az esetlegesen kialakult betegségek orvosi kezelését. Reményeink szerint ugyanakkor az írásokat jegyző gyakorló orvosok, szakemberek fel tudják hívni olvasóink figyelmét a lehetséges kockázatokra, és a tanácsaik hatására gondosabban járnak el saját, illetve környezetük egészségének megóvásában.

Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.