A fogzománc saveróziója - kerüljük a narancslét?

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. szeptember 6. 09:21:59
Címkék: fogzománc

A napjaink étrendrendjében szereplő számos étel és ital olyan savakat tartalmaz, amelyek átmenetileg felpuhítják a fogzománcot, ami a saverózió nevű állapothoz vezethet. Ilyen a narancslé is, amelynek számos előnyös tulajdonsága ellenére a fogorvosok eltanácsolnak a fogyasztásától. Akkor mit tehetünk?

A rendszeres testmozgásra nem csak a fizikai, hanem a lelki egészség miatt is szükség van. A sport, kiváltképp a versenysport viszont olyan fizikai igénybevételt jelent, amely kockázatot is jelenthet. A leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarremegés aránytalanul többször fordul elő azoknál, akik szinte naponta sportolnak, főleg futnak. A DNS-vizsgálat alapján ma már a születés pillanatában meg lehetne mondani, hogy potenciálisan melyik csecsemő esélyes arra, hogy felnövekedvén olimpiai bajnok legyen. Azonban, sajnos belépett a sport világába a dopping.

Megoldások narancsbőr (cellulitisz) ellen

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. augusztus 16. 09:01:58
Címkék: narancsbőr (cellulitisz)

Ez, a leginkább nőket érintő esztétikai probléma, nem csak nyáron foglalkoztatja a gyengébbik nem képviselőit. Írásunkban összefoglaljuk, mit tehetünk -akár otthoni körülmények között is- a narancsbőr ellen.

A vastagbél-diverticulosis

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. augusztus 2. 09:36:54
Címkék: diverticulosis, bél, vastagbél

A vastagbél-diverticulosis okozta betegség gyakorisága miatt komoly népegészségügyi problémát jelent. Az enyhébb tünetek és panaszok is befolyásolják az érintett egyének életminőségét, munkaképességét. A már kialakult diverticulosis akár szövődményekhez is vezethet, amelyek gyógyszeres vagy sebészi kezelést igényelnek.

Mi az arthrosis?

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. július 19. 09:31:49
Címkék: arthrosis, ízület, porckopás

Az arthrosis egy vagy több ízületnek a lassú lefolyású megbetegedése, amelynek fókuszában az ízületi porc kopása áll. Az ízületi porc kopása előfordulhat már a 30. életévtől is. A jellegzetes fájdalom és az ízület mozgásának beszűkülése már az előrehaladott folyamat jele.

A hátfájás, a homályos látás és az egér okozta egészségkárosodások a hosszú távú számítógép-használat régóta ismert velejárói. Ezenkívül a családok arról számolnak be, hogy egyre kevesebb időt töltenek együtt, csökken az összetartás és a kommunikáció, amely szintén az internet és a világháló-használat "számlájára írható".

A székrekedés igen gyakori tünet, akár a populáció 20%-át is érintheti. Az esetek többségében a nők az érintettek. A vizsgálatok tanúsága szerint a székrekedés, súlyossága függvényében rontja az életminőséget.

Hogyan védekezhetünk a H1N1 vírus ellen?

írta: Dr. Mikó József dátum: 2009. június 28. 09:01:48
Címkék: A(H1N1)

Tudjuk, hogy a napi sajtó tele van az új influenza vírus fertőzés terjedésének hírével, mégis úgy gondoljuk, hogy nem hiábavaló igyekezet, jelen rövid írásunkban összefoglalni azokat az ismereteket, amelyeket az influenza A(H1N1) vírus fertőzésről tudni érdemes.

1 2 3 4 5 6 7 14 15
Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.