Alvászavarok, délutáni álmosság, jet-lag

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. november 18. 10:23:00
Címkék: alvászavar, jet-lag

Az alvás az élet elemi jelensége, az emberi létezés nélkülözhetetlen fázisa. A felnőtt lakosság nagy része időszakosan, vagy rendszeresen küzd az éjszakai álmatlanság, vagy a nappali aluszékonyság rémével. Az alvászavarok következményes egészségkárosító hatásai miatt érdemes megismernünk a figyelmeztető jeleket.

Húgyúti betegségek

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. november 11. 09:14:00
Címkék: húgyúti betegség

Rövid összefoglalónkban a leggyakrabban előforduló húgyúti megbetegedéseket ismertetjük, a teljesség igénye nélkül.

Évente akár ötvenezerrel is többen élhetnének

írta: mfor.hu szerk dátum: 2007. november 6. 11:44:52
Címkék: szűrővizsgálat

Szombaton indult az az országos kampány, amellyel a szűrővizsgálatokon való részvételt és az egészségmegőrzést igyekeznek népszerűsíteni hazánkban. Itthon ugyanis egy közepes méretű városnyi lakossal többen halnak meg, mint az unióban. A leginkább veszélyeztetett célcsoport a munkaképes korúak, mivel az életkori rizikófaktorok mellett a munkahelyi stressz is nagyban hozzájárul a civilizációs betegségek kialakulásához.

Fekélybetegség

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. november 4. 09:23:00
Címkék: fekélybetegség

Ki ne hallotta volna ismerősétől, vagy esetleg maga is tapasztalta már a következő tüneteket: fájdalom a szegycsont és a köldök között, ami éjszaka és étkezések között fokozódik, étkezés után enyhül. Tájékoztatónk nem helyettesíti az orvosi kezelést, de hasznos tanácsokkal szolgál a megelőzést illetően.

Utazni, idegen kultúrákat felfedezni az egyik legcsodálatosabb dolog!
Ugyan már véget ért a nyaralás ideje, de sokan a téli szabadságot valamelyik egzotikus tájon kívánják tölteni. Nekik szánjuk útravalóul rövid összefoglalónkat!

Influenza és a védőoltás

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. október 22. 12:19:50
Címkék: influenza, védőoltás

Az influenza egy fertőző légúti betegség, melyet az influenza vírus okoz. Okozhat enyhe, vagy súlyos betegséget, de akár halálhoz is vezethet. Mindent, amit erről a betegségről és a védőoltásáról tudni érdemes.

Az elmúlt mintegy 16 év alatt robbanásszerűen terjedt el világszerte a mobiltelefon. Jelenleg öt földrészen több mint egymilliárd ember használ ilyen készüléket. A mobiltelefon-rendszerek rádióhullámokkal működnek, így lehetséges biológiai és élettani hatásaik, veszélyeik tanulmányozása a hagyományos rádióadók vizsgálatával függ össze. Mivel a mobiltelefonok az emberi fej közvetlen közelében működnek, és a kibocsátott rádiófrekvenciás jelek kisebb része a készüléket használó ember fejében nyelődik el, ezért annak tervezésénél és kivitelezésénél az emberi fejben elnyelt energia megengedhető értékeit messzemenően figyelembe veszik.

A depresszióról

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2007. október 7. 10:39:32
Címkék: depresszió

A szorongás után a depresszió a második leggyakoribb pszichiátriai tünet együttes. A nőknél kétszer gyakoribb, mint a férfiaknál. A nők hajlamosabbak rá, hogy magukba zárkózzanak, ezzel szemben a férfiak inkább nem létezőnek tekintik a bajt, s aktivitásba menekülnek.

1 6 11 12 13 14 15
Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.