hozzászólások

Az egészségmustráról

A teljes cikk ezen a linken található: Az egészségmustráról
Most induló blogunkban a legfontosabb betegségekre éppen úgy fel kívánjuk hívni olvasóink figyelmét, mint az azokat kiváltó körülményekre, - hatásokra. Az itt megjelenő írások értelemszerűen nem helyettesítik a fizikai- és egészségügyi állapotfelmérésen alapuló megelőzést, illetve az esetlegesen kialakult betegségek orvosi kezelését. Reményeink szerint ugyanakkor az írásokat jegyző gyakorló orvosok, szakemberek fel tudják hívni olvasóink figyelmét a lehetséges kockázatokra, és a tanácsaik hatására gondosabban járnak el saját, illetve környezetük egészségének megóvásában.

2010. február 19. 10:59:20

A szemtréning (kézikönyv-ből)

Dr. Ozsváth Mária (szerző)

Nem kimondottan a klasszikus értelemben vett gyógymód, mégis óriási szerepe van az optikai látáshibák kialakulásának megelozésében és a gyógyíthatatlan szembetegek rehabilitációjában.

Az évtizedek óta muködo módszerek és szemtréningtípusok külön-külön is mind értékes eljárások - mégis az összes eljárás összegezve a leghatékonyabb. Ki tudjuk választani a terítéken álló palettáról az adott szemhibának legmegfelelobbet, a szem adott szegmensének anatómiai és élettani funkcióira a legjobban ható típust.

Elfogulatlanul...
Nem vagyok elhivatottja külön-külön sem a Bates-, sem
a Schneider-módszernek - még a kínai masszázsnak sem.
Véleményem szerint a tréningmódszerek és -eljárások
részletes ismerete annyira fontos a természetes
tréningezésben, mint a gyógyszertan ismerete az orvos
számára.
Anélkül, hogy ismernénk az összes módszer hatását
és ellenhatását, szinte lehetetlenség szemtrénernek
titulálni magunkat.
A legfontosabb, hogy a szem anatómiai
felépítésének és fiziológiai muködésének megfeleloen
válasszuk ki a legalkalmasabb gyakorlatokat.
A tapasztaltak és statisztikai felmérések alapján
elmondhatom, hogy a tréningezett szem olyan, mint az
edzett test. Megno az alkalmazkodóképessége - és
rugalmasabb a szubjektív látóélesség beállító
képessége. A miniatur szemizmoknak az edzés éppen
olyan hatékony, mint a szervezet nagy izmainak.
Az iskolákban történtek már felmérések, a kínai
masszázs (Eory A.) jótékony hatásáról, a látás élesség
javításáról.
Névjegy:
Dr. Ozsváth Mária 1979-ben diplomázott orvosként. Öt éven keresztül általános orvosként, illetve üzemorvosként teljesített szolgálatot, majd 1988-ban szemész szakorvosi képesítést szerzett a HIETE-n. Dolgozott magánorvosként, kórházi- és szakrendelői szemorvosként egyaránt. A HIETE Orvosi Továbbképző Központjában Társadalom Orvostanból is szakvizsgázott. Akupunktúrás és ultrahangos jártassági vizsgát tett a HIETE-n, illetve a Debreceni orvosi Egyetem Radiológiai Osztályán. 1997-ben a szaktárca megbízása alapján részt vett a Magyar Szemtréning Eljárások oktatóinak vizsgáztatásában, illetve a hallgatók oktatásában és a szakmai követelményrendszer kidolgozásában. Idén januárban kinevezték az ÁNTSZ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Komplementer Medicina regionális szakfelügyelő főorvosává, illetve megbízott országos szakfelügyelő főorvossá.

Dr. Ozsváth Mária


2008. március 7. 09:16:32

Megaláltam egy régebbi cikket, ami sok embernek hasznos információ lehet.


A LÁTÁSROMLÁS MÁR SZEM AKUPUNKTÚRÁVAL IS GYÓGYÍTHATÓ!


( Fittség.hu )
05-03-02 07:33


A szem térképéből, az íriszből megállapítható, hogy hol vannak blokkok az egész szervezet energiakeringési rendszerében. A kínai orvoslás tanítása szerint a szem energetikai rendszere elsősorban a májjal és a vesével van szoros kapcsolatban, de ez - tapasztalataim szerint - egyénenként változhat.


Görgényi Zoltán: Dr. Ozsváth Mária holisztikus (Nem csak a betegség tüneteit, hanem az egész embert - annak testét, lelkét és szellemét is vizsgáló, azokat harmonizáló és egy-ségében kezelő) szemész, főorvos, természetgyógyász, Góczián Zsuzsa közre-működésével megállította, sőt visszafordította Zsuzsa 80 éves férjének szemfe-nék meszesedésből adódó rohamos látásromlását.

Görgényi Z.: Zsuzsa! Hogyan jutottak el Ozsváth doktornőig?

Góczián Zsuzsa: Férjemet 10 évvel ezelőtt agytörzsi keringési zavarok miatt kezelték hosszú ideig. Ezt követően szürke hályoggal műtötték egy neves klini-án, ahol azt is megállapították, hogy rohamos látásromlása a szemfenék meszesedése miatt alakult ki, de ezt nem tudták megállítani.

Ekkor fordultam Ozsváth főorvos asszonyhoz, akit az önök műsorából már rég-óta ismerek, és engem korábban hosszú gyötrelmes szenvedéstől szabadított meg terápiájával. Mióta a Tőle elsajátított módon élek a természetes élet-, és gyógymódok lehetőségeivel, nem csak szellemem, de lelkem is épül. Mindezt azért mondtam el, mert férjem, aki egy rendíthetetlenül materiálisan gondolkodó ember mindaddig szkeptikus volt a keleti és a természetes gyógymódokkal szemben, amíg az én látványos gyógyulásomat nem látta testközelből.

Úgy is mondhatnám, hogy amíg saját gyógyulásom példája nem győzte meg, hallani sem akart az addig számára csak "hókusz - pókusznak" tűnő módszerekről.

Végül, miután más megoldást nem látott, "beadta a derekát" és hajlandó volt eljönni velem a főorvos asszonyhoz, s ő lepődött meg a legjobban azon, hogy mindössze két szem akupunktúrás kezelés után visszatért életkedve és ereje, fel-kelt az ágyból és kiment az udvarra kertészkedni.

Görgényi Z: Ezen kívül a javulás milyen jeleit tapasztalta Ön, mint kívülálló?

Góczián Zs.: Néhány kezelés után észrevettem, hogy ismét jól látja a színeket és gyönyörködik is bennük. Megjött az életkedve, összehasonlíthatatlanul jobb a hangulata, határozottabb a mozgása és mindenben sokkal dinamikusabb lett.

Görgényi Z.: Voltak-e ennél kézzelfoghatóbb jelei is a látásjavulásnak?

Góczián Zs.: Férjem nagy focirajongó. A TV közvetítések nagy élvezetet okoztak számára, de a képernyőt korábban csak 30-40 cm-es távolságból látta. A 8. - 9. kezelés óta már 2 - 3 méter távolságból is jól látja a TV-t.

Görgényi Z.: Dr.Ozsváth Máriától kérdezem: el tudná magyarázni leegyszerűsítve az Ön által kidolgozott speciális kezelési kombináció hatásmechanizmusát azoknak, akik nem értik, hogy a szemfenék meszesedésből adódó látásromlás hogyan állítható meg, ill. fordítható vissza egy energetikai kezelésnek tartott módszerrel, akupunktúrával?

Dr. Ozsváth Mária: A szem nem választható el szervezet egészétől, annak energetikailag is szerves része. Ezért az általam kidolgozott speciális kezelési mód az írisz diagnosztikával kezdődik. A szem térképéből, az íriszből megállapítható, hogy hol vannak blokkok az egész szervezet energiakeringési rendszerében. A kínai orvoslás tanítása szerint a szem energetikai rendszere elsősorban a májjal és a vesével van szoros kapcsolatban, de ez - tapasztalataim szerint - egyénenként változhat. Tehát nem biztos, hogy mindenkinél a máj és a vese pontot kell megkezelni, mert vannak olyanok is, akiknek a gyomor, vagy a tüdő pontjába kell a tűt szúrni ahhoz, hogy csí, ill. hőenergiát tudjunk felküldeni a szemekhez. Bár tudományosan nem ez a pontos magyarázat, de talán ez a legérthetőbb válasz arra, hogy ugyanarra a betegségre az egyik páciensnek a feje tetejébe, a másiknak meg mondjuk a füleibe szúrom az akupunktúrás tűket.

Görgényi Z.: Jól gondolom, hogy a szemfenékhez jutatott energiával, nem a meszesedés tüntethető el, hanem az elmeszesedett részek funkcióit átvenni képes környező sejteket és szöveteket lehet kondicionálni?

Dr. Ozsváth M.: A meszesedés valóban nem tüntethető el, de az a terület a táplálékhiány miatt már egyébként is sok esetben működésképtelen. Ezzel szemben a körülötte lévő látóidegszövet és a látóideghártya még felerősíthető.

Ilyenkor a periférikus látásért felelős pálcikasejtek átveszik a látáskoordináló szerepet az éleslátásért felelős károsodott csapoktól, és ezzel párhuzamosan beindulhat a látás élesedése is. Ezzel a módszerrel tehát nem csak a megvakuláshoz vezető folyamat állítható meg, hanem sok esetben a látás élessége is javítható.

Forrás: Sanitas
_________________
Örülök, hogy ÍÖnökre találtam, hiszem szemmel és egészséggel foglalkozó orvos nagyon kevés van, mert az orvosok nem érnek rá tanácsot ad
_________________

Dr. Ozsváth Mária


2008. február 29. 12:51:12

Az európai fiatalok negyede túlsúlyos.
Hat és fél kiló hízást jelent évente a napi egy doboz normál üdítő elfogyasztása a tizenéveseknél amerikai tudósok szerint. Egy, az elhízottsággal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló nemzetközi munkacsoport friss jelentésében az áll: 2010-re az unió területén élő gyerekek mintegy 40 százaléka lesz túlsúlyos, ha a jelenlegi trendek folytatódnak.
A bostoni gyermekkórház kutatói fél éven keresztül több mint 100 tizenéves gyereket figyeltek meg, akiknek fele csak vizet, vagy édesítőszeres üdítőt ivott.
A kutatás eredménye szerint napi egy doboz, vagyis 3,3 dl cukros üdítő havonta több mint fél kiló hízásért felelős.
A leginkább túlsúlyos tinédzserek között az alacsony kalóriatartalmú italok fogyasztása a kísérlet során csökkentette a testtömeg indexet.

A cukros italok hatását vizsgáló kutatás eredményei tovább növelik a gyermekek tömeges elhízásával kapcsolatos aggodalmakat.
Az elhízottsággal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló nemzetközi munkacsoport, az International Obesity Task Force (IOTF) egy friss jelentése szerint 2010-re az Európai Unió területén élő gyerekek mintegy 40 százaléka lesz túlsúlyos, ha a jelenlegi trendek folytatódnak.
Ma az európai fiatalok negyede számít elhízottnak vagy túlsúlyosnak.

– Az Európai Unióban az IOTF becslései szerint 20 ezer elhízott gyerek lehet cukorbeteg 2010-re, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak. – Szintén az IOTF azt jósolja: több mint egymillió gyereknél jelentkezik majd a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedések első jelei. – A gyerekeknek leginkább vizet, alacsony zsírtartalmú tejet, cukor hozzáadása nélkül készült tejturmixot, vagy 100 százalékos gyümölcslevet kellene inniuk.
– Minden gyereknek naponta legalább két liter vizet kellene meginnia.
Azok a tizenévesek, akik naponta megisznak egy doboz normál üdítőt, egy év alatt 6,5 kilogrammal lesznek nehezebbek, mint diétás, vagyis „light” italokat fogyasztó társaik – állapították meg amerikai tudósok

Dr. Ozsváth Mária


2008. február 29. 12:49:07

Jó, ha Ti is Tudjátok, hogy van egy hely, ahol odafigyelnek az emberek LÁTÁSÁRA és gondozzák a látásukkal küszködőket, megtanítják a szem védelmére a képernyő előtt dolgozókat
Magunkról
Alternatiív látásstúdiónk ötvözi a hagyományos orvosi diagnosztikai és terápiás módszereket a komplementer (természetgyógyászat) medicina módszereivel.

Egészségközpontunkban beszélt nyelvek: magyar, angol, német, arab, román. (Amennyiben idegen nyelven szeretne komunikálni, kérjük sziveskedjen előre jelezni,hogy biztosítani tudjuk a feltételeket.)

VIDEO-BEMUTATÓ A DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONTRÓL


1988 óta folyamatosan dolgozunk látásstúdiónkban. Fő tevékenységi körünk a szemüvegek készítése és viselési tanácsadás, a kontaktlencsék illesztése, ellenőrzése és viselési tanácsadás, valamint a szembetegségek (szemfenék meszesedés, glaucoma, atrophia) kiegészítő funkcionális kezelése akupunktúrával, életmód és életviteli tanácsadással, szemtornával, látástornával.

Stúdiónk a természetgyógyászat széles skálájával gyógyít egyéb különböző betegségeket is, mint felsőlégúti, emésztőrendszeri, szív, érrendszeri, nőgyógyászati, urológiai betegségek.
Továbbá foglalkozunk szenvedélybetegségek kezelésével: dohányzás, alkoholizmus és elhízás.

Részt veszünk a természetgyógyászok képzésében: a szemtrénerek képzésében és továbbképzésében, az ETI vizsgákra való felkészítésben.
Tanfolyamaink: egészségügyi modul, természetgyógyász modul, akupresszúra, íriszdiagnosztika, szemtréning, fülakupunktúrás addiktológia, reflexológia.

Látásstúdiónk vezetője

Dr. Ozsváth Mária HC szemtréner, látszerész, szemész szakfőorvos,
a természetgyógyászati vizsgabizottsági elnökök és szakértők testületének tagja, az Egészségügyi Minisztérium Honoris Causája, az Egészségügyi Továbbképző Intézet vizsgabizottsági elnökök és vizsgáztatók testületének tagja.

Dr. Ozsváth Mária orvos, aki közgazdasági másoddiplomát szerzett a Corvinus Egyetemen, valamint jogi másod diplomát az ELTE jogi karán.
Orvosi szakvizsgát tett népegészségtanból / társadalomorvostanból/.
Környezetvédelmi előadó. A HIETE-n akupunktúrás jártassági vizsgát és a DOTE-n ultrahangos jártassági vizsgát tett.

Több szakmai társaság tagja belföldön és külföldön is.
Fő tevékenységi területe a PREVENCIÓ
Prevenciós jellegű szakmai előadásait, könyveit,cikkeit számos országban ismerik.Tanítványai rendszeresen felkeresik belföldről és külföldről egyaránt.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


A szemtréning (kézikönyv-ből)

Dr. Ozsváth Mária (szerző)

Nem kimondottan a klasszikus értelemben vett gyógymód, mégis óriási szerepe van az optikai látáshibák kialakulásának megelozésében és a gyógyíthatatlan szembetegek rehabilitációjában.

Az évtizedek óta muködo módszerek és szemtréningtípusok külön-külön is mind értékes eljárások - mégis az összes eljárás összegezve a leghatékonyabb. Ki tudjuk választani a terítéken álló palettáról az adott szemhibának legmegfelelobbet, a szem adott szegmensének anatómiai és élettani funkcióira a legjobban ható típust.

Elfogulatlanul...
Nem vagyok elhivatottja külön-külön sem a Bates-, sem
a Schneider-módszernek - még a kínai masszázsnak sem.
Véleményem szerint a tréningmódszerek és -eljárások
részletes ismerete annyira fontos a természetes
tréningezésben, mint a gyógyszertan ismerete az orvos
számára.www.alternativszemdr.hu

Dr. Ozsváth Mária


Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.