Intim torna minden korosztálynak, mindkét nemnek

írta: Dr. Ruzsovics Ágnes dátum: 2008. január 13. 10:04:00
Címkék: intim torna

Az intim torna segítségével javítható a szexuális élet, a medencealap izmai és a gátizmok erősödnek, továbbá megelőzhetők a vizelet- és széklettartási problémák.

Az intim tornát Arnold Kegel vezette be, Magyarországon Kriston Andrea nevéhez fűződik. Szakképzett trénerek vezetnek tanfolyamokat. 10 órás tanfolyam után ajánlott otthon önállóan is folytatni a megtanult gyakorlatokat. Ülő, mozgásszegény életünkben váljon mindennapi tevékenységgé az intim torna!

A medencefenék izomzatról

A medencefenék izmok a szeméremcsonttól húzódnak a gerinc farokcsonti részéig. Támaszul szolgálnak a kismedencében levő szerveknek, így a beleknek, húgyhólyagnak és a méhnek, főleg amikor állunk vagy erőt fejtünk ki. Segít zárva tartani a hólyagot, segít elkerülni a vizelet elcsöppenését, főképp amikor köhögünk vagy tüsszentünk. Kontroll alatt tartja a bélműködést, a gázok, szelek szabad távozását. Segíti mindkét fél magabiztosságát a szexuális együttlét során.

Milyen okok vezethetnek a medenceizmok gyengüléséhez?

A medenceizmok hasonló okok miatt gyengülnek, mint a test egyéb izmai, amely a korral járó természetes öregedés és az inaktivitás. Nőknél a hormonális változások miatt gyengülhetnek ezek az izmok, így terhesség és szülés alkalmával, később a menopausa során is. Egyéb tényezők, mint elhízás, állandó székrekedés és krónikus köhögés még további nyomást gyakorolhat a medencefenékre.

Miért fontos ezen izmok erősítése, azaz az intim torna?

A gyenge tónusú medencefenék izomzat nem tudja feladatát megfelelően ellátni.
A nők gyenge medence-izmokkal gyakran vizelettartási és szexuális problémával küzdenek. Rendszeres gyakorlatokkal a legtöbb nő életkortól függetlenül csökkenteni tudja, vagy teljesen meg tudja szüntetni ezeket a tüneteket. Ajánlatos már fiatal korban elkezdeni a rendszeres intim tornát. Soha nem lehet túl korán vagy túl későn elkezdeni a gyakorlatokat. A kutatások szerint a medencefenék izom gyakorlatok megszabadítanak a krónikus medence-fájdalomtól (krónikus kismedencei gyulladások, menstruációs görcsök).
Azok a nők, akiknek már gyengült a medence izomzatuk szükségük lehet gyakorlott fizioterapeuta segítségére, de a legtöbb nő megpróbálhatja egyedül is az egyszerű gyakorlatok elvégzését.

Nemcsak nőknek ajánlott elsajátítani az intim tornát, hanem férfitársaiknak is. Ahogy edzőterembe járnak, hogy izmaikat erősítsék a megnyerő külső és jó egészség érdekében, ugyanilyen fontos a láthatatlan gátizmok erősítése is. Miért? Segítségével fokozható a szexuális teljesítmény, növelhető a merevedés erőssége, megelőzhető a korai magömlés. Továbbá elkerülhetőek a prostata, -aranyér,- és végbélzáródási problémák is.


hozzászólások
2008. január 14. 11:54:21

Ez tényleg jó, és hatásos! Ajánlom mindenkinek!
Miskolcon és Kazincbarcikán Kerepesi Judit szokott női intim tornát tartani, keressétek őt.

szerkesztve: Donau 2008. január 14. 11:55:30
Olvasói sarok
[ 2010-02-19 ] Az egészségmustráról - Dr Ozsváth Mária
"A szemtréning (kézikönyv-ből) Dr. Ozsváth Mária (sz..."
[ 2009-08-02 ] A vastagbél-diverticulosis - ursula
"Szeretnénk látni róla felvételt és mikor készült...."
[ 2009-05-13 ] Influenza és a védőoltás - rapista
" '''''AZ EMBERISÉG JOGGAL FÉL AZ ISMERETLEN JÁRVÁNYOKT..."
[ 2009-02-20 ] A hüvelygomba fertőzés - RDora
"Candid okozta fertôzések kezelésérôl az alábbi oldalon..."
[ 2008-09-14 ] Itt az ősz! - Don Calo
"MMR, Lendva, 2008.09.14. 11.35 ó. [smiley=217/] MM..."
További témák »
.