A KindlerArchívum

írta: Véry Zoltán dátum: 2009. november 28. 10:23:54
Címkék: Archívárium

Kindler-professzor nyolcvan éves. Mivel nem tartozom a közvetlen tanítványok közé (csak a közvetettek közé, aki az ő könyveiből tanult) most röviden bár, de azok nevében szólok, akik a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években Kindler József több könyvét olvasták-tanulmányozták, s hogy kéznél legyen, mindig az első sorban tartják azokat a könyvespolcaikon.

Bélyácz Iván professzor „Kockázat vagy bizonytalanság?” című könyvének kéziratát olvasva morfondíroztam szavakon és szavak mögött „meghúzódó” dolgokon. Vajon mit jelent számunkra a mai életünkben: a bizonyosság, a bizonytalanság, a kockázat, a valószínűség, a veszély, a lehetőség és a váratlan? – hogy csak néhányat említsek. Mit a mérés? Fokozhatom a bizonytalanság objektív és szubjektív felfogásával, de a határral is még.

A vezetés és a controlling sokszintű és sokoldalú tevékenység. Rendszerszerű gazdálkodás, mely többféle szempont egyidejű kezelését kívánja meg. Többek között azért, hogy a vezető ne hozzon egyoldalú döntést illetve ne készítsen egyoldalú számvetést.

Kindler professzor 80 éves
December elején jövünk össze (kollegák, pályatársak, körösök, tanítványok, társszerzők, követők, tisztelők, mások) az akadémián, hogy találkozzunk és beszélgessünk Kindler professzorral. A rendszer-, a döntés- és környezet-tudomány professzorával, mesterével. De a „lélek mérnökével” is - ahogy én mondom. Könyv született, melyben sokan megszólalnak. KindlerArchívum a kindleri-nyelv színtere. Tudástér, amit értelmezni, használni és gondozni érdemes.

Olvasói sarok
[ 2011-10-17 ] Pénzfokális- vs. pénzügyi-kontroll - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Köszönöm az érdeklődést, a hozzászó..."
[ 2011-08-29 ] Pénzfokális controlling© - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Örülök, hogy tetszik. Like! Ha tu..."
[ 2011-08-04 ] Szervezetfejlesztés: tréning és kontroll – Beszélgetés tanácsadókkal - Küsz András
"Kedves Zsolt ! A cénégyzet módszer inkább egy busines..."
[ 2011-05-03 ] Modern Vezetői Controlling - Kristóf Péter
"A válaszhoz szorosan kapcsolódik a legutóbbi, A contro..."
[ 2010-10-18 ] A rugalmas vezetésről és kontrollról - Pitlik László
"http://miau.gau.hu/miau2009/index_tki.php3?_filterText..."
További témák »
Archívum
.