A vállalkozás sikere nem csak a tőkeerőben, hanem az innovációs képességben is rejlik. A sikeres vállalkozás sokoldalúan fejleszt egyidejűleg: terméket, szolgáltatást, technológiát, márkát, üzleti modellt. Az európai innovációs élbolyban kísérleti-kutatómunkát is végeznek, mivel az elkerülhetetlen a fokozott versenyben. Egy brüsszeli döntés a magyar fővárosba helyezte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) központját. Ez jelentős figyelmet, vonzerőt jelenthet a befektetők számára. Az út összetett az innovációs ötlettől a piaci bevezetésig, ezért felügyelni, szabályozni és nyomon követni kell azt.

KKV Controlling alapok

írta: Véry Zoltán dátum: 2008. június 15. 20:49:51
Címkék: Small Business Controlling

A tulajdonosok és érdekcsoportok "kovácsolják" az üzleti célokat. A cégvezetők, a funkcionális szakterületek és a projektvezetők együtt pedig a célokhoz vezető utat. A controlling olyan szemlélet és gyakorlat, melynek alapindítéka egyrészt a célkitűzés, másrészt a célratörés illetve a célratörés felügyelete és szabályozása. Controlling tevékenységeket kis- és középvállalatoknál maguk a vezetők végzik, végezhetik. A KKV-controlling jellegzetessége a szemléletben, az alkalmazott contorolling módszerekben és tevékenységekben van, nem pedig abban, hogy van-e a cégnél controller.

City Controlling

írta: Véry Zoltán dátum: 2008. június 8. 11:14:55
Címkék: Regional Control

A controlling nemcsak pénzügyi, de funkcionális és területi orientációjú is. A hagyományos kontrollon túl felügyelnünk és szabályoznunk érdemes a közvetlen fizikai környezetünk, városunk, településünk értékeit is. Az Európai Unió regionális politikája professzionális vezetésirányítási szemléletet és gyakorlatot kíván minden felelős vezetőtől, ki településének beruházásait, felújításait és közszolgáltatásait befolyásolja döntéseivel. Ezen vezetők munkáját segíti pénzügyi-gazdasági- (financial control) és megfelelőség-kontroll (compliance control) módszerekkel illetve eszközökkel egy régi-új szereplő, a City Controller.

A controlling kultúra kiterjesztése

írta: Véry Zoltán dátum: 2008. június 1. 14:20:01
Címkék: Management Discourse & TeamWork

A controlling kultúra kiterjedésben van. Clifford Geertz szavait idézve: a kultúra szimbólumok hálója, amelyet az emberek maguk szőnek. A controlling szakmai kultúrát is emberek szövik. A szervezeti vezetők és controllerek, a szakmai kulcsemberek, a szakmai guruk, a főiskolai és egyetemi tanárok, egyszóval mindenki, aki valamilyen módon részt vesz a controlling kulturális térben, ahol a gondolatok, kijelentések megjelennek, definiálódnak illetve értelmet és érvényt szereznek a diskurzus által.

Olvasói sarok
[ 2011-10-17 ] Pénzfokális- vs. pénzügyi-kontroll - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Köszönöm az érdeklődést, a hozzászó..."
[ 2011-08-29 ] Pénzfokális controlling© - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Örülök, hogy tetszik. Like! Ha tu..."
[ 2011-08-04 ] Szervezetfejlesztés: tréning és kontroll – Beszélgetés tanácsadókkal - Küsz András
"Kedves Zsolt ! A cénégyzet módszer inkább egy busines..."
[ 2011-05-03 ] Modern Vezetői Controlling - Kristóf Péter
"A válaszhoz szorosan kapcsolódik a legutóbbi, A contro..."
[ 2010-10-18 ] A rugalmas vezetésről és kontrollról - Pitlik László
"http://miau.gau.hu/miau2009/index_tki.php3?_filterText..."
További témák »
Archívum
.