A famíliaprojekt menedzseléséről lesz szó ...

Minden család szociális (társas) rendszer. A szűk és a nagycsalád egyaránt az. Főleg akkor, ha beszélnek egymással. Gyakran vagy amikor feltétlenül beszélniük kell. Ma már nem kell feltétlenül személyesen találkoznunk ehhez, mert kéznél van a hordozható kézi-beszélő-készülék. Éjjel nappal folytonosan beszélgethetünk. Ha akarunk és tudunk egymással beszélni. Ha szót értünk egymással. De nem csak beszélnünk, hanem együtt is kell működnünk adott esetben. Például a szervezett, a tervezett, a felügyelt vagy éppen a veszteglő családi programok, projektek során.

Ilyen famíliaprojekt kategóriák például: a Family Home, a Family Invest, a Family Events, a Family Tours, a Family Pub, a Family Business, a Family Shop, a Family Green, a Family Migration, a Family Farm, a Family Archívum, stb melyek más-más együttműködést és/vagy kommunikációt (hangzó, írásos és képi beszédet) kíván, feltételez.

Famíliaprojektek menedzselése (Family Project Management)

A FamJect© szisztéma (módszer és alkalmazás) a famíliaprojekt tervezésében, ütemezésében, bonyolításában, kommunikációjában segít bennünket. Egyszerű módon. Nincs szükség összetett, gólemmé növesztett projektmenedzsment praktikák ismeretére. A józan észre annál inkább szükségünk van. Na és eszközökre és alkalmazásokra. A SMART (értelem-elegáns) eszközök: SMART alkalmazásokat, SMART interakciókat, ekképpen SMART együttműködést feltételeznek, kívánnak. Pontosabban: SMART személyeket. A SMART VILÁG = létünk világa.


Jól tudjuk, hogy a VILÁG szövegekből és képekből áll. Na meg kommunikációból. Naponta „tengernyi” szöveg és kép készül, s kerül a számítógéphálóra. A családi adatbázis, adatarchívum mellett az digitális adattengerekbe (Facebook, Linkedin, Twitter, Pinterest). A kép utáni vágyunk „tovább fokozódik”. Ez jó, mert a képek segítik az értést! Arra pedig szükségünk van egyre inkább. Szót érteni márpedig kell! A szűk és a kiterjedt családi beszélgetés és a projektszerű együttműködés során is.

Ajánlom szíves figyelmükbe a FamJect© nevű szimpla projektmenedzsment módszert (beyond GDPM), amit ezekben a hetekben terveztünk és fejlesztünk a közeljövőben SMART megoldássá. Egyszerűen (három variaformátummal) tervezhetjük, szervezhetjük, bonyolíthatjuk, számolhatjuk el családi projektjeinket. Például a házépítést, házbővítést, költöztetést, utazást, autócserét, találkozókat s más családi rendezvényeket. De sok minden mást is ...


Kapcsolódó linkek:

Samsung: http://www.techindustriya.com/2011/10/14/the-family-that-watches-on-a-samsung-together-stays-together/

About Smart Family (Vodafone): http://www.vodafone.com/content/devices/index_en.html

Erling S. Andersen – Kristoffer V. Grude: Goal Directed Project Management. (ford: Ulicsák Béla és Véry Zoltán)


hozzászólások
Olvasói sarok
[ 2011-10-17 ] Pénzfokális- vs. pénzügyi-kontroll - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Köszönöm az érdeklődést, a hozzászó..."
[ 2011-08-29 ] Pénzfokális controlling© - Véry Zoltán
"Kedves Daventura! Örülök, hogy tetszik. Like! Ha tu..."
[ 2011-08-04 ] Szervezetfejlesztés: tréning és kontroll – Beszélgetés tanácsadókkal - Küsz András
"Kedves Zsolt ! A cénégyzet módszer inkább egy busines..."
[ 2011-05-03 ] Modern Vezetői Controlling - Kristóf Péter
"A válaszhoz szorosan kapcsolódik a legutóbbi, A contro..."
[ 2010-10-18 ] A rugalmas vezetésről és kontrollról - Pitlik László
"http://miau.gau.hu/miau2009/index_tki.php3?_filterText..."
További témák »
.