Egységre szólított fel beszédében az unió energiaügyi biztosa, amikor pénteken Brüsszelben az Európai Üzleti Találkozón (European Business Summit) összegezte az unió energiabiztonságáról szóló legfrissebb alapvetéseit. Andris Piebalgs, az 51 éves lett nemzetiségű biztos rendkívül óvatosan fogalmazta meg a főbb problémákat és a megoldási javaslatait, a tét ugyanis óriási: félmilliárd ember, 27 ország fenntartható fejlődése elsősorban attól függ, hogy sikerül-e az energiaellátásuk biztonságát hosszútávon megőrizni.

„A korrupció költsége a világ gazdaságának 5 százalékát teszi ki, ami több mint 1 trillió euró. Az uniónak cselekednie kell. Eltökéltem magam, hogy minden lehetséges eszközzel lenyesegetem a szervezett bűnözés szárnyait. A szervezett bűnözés a megvesztegetést alkalmazza arra, hogy folytathassa bűnös tevékenységét, és hogy megóvja magát a vizsgálatoktól és a bűnvádi eljárásoktól.” – nyilatkozta a héten Franco Frattini, az Európai Bizottság elnökhelyettese, aki nem mellesleg az igazságügyért, a szabadságjogokért és a biztonságért felel. Indul tehát egy kutatás, s egyelőre nem tudni, mire jut majd.

Lesújtó uniós adatok a magyarok e-affinitásáról

írta: Mester Sándor dátum: 2008. február 10. 17:00:00

Hazánk elől van, ahol nem kéne, és hátul kullog, ahol az élen lenne jó tündökölni – röviden így summázható magyar szemmel az az uniós jelentés, amely a héten lát majd napvilágot Brüsszelben. Az Eurostat az uniós polgárok affinitását vizsgálta az e-vásárláshoz és az e-bankoláshoz, s egyebek között azt találta, hogy az uniós országok 16-74 éves internetezőinek a 12 százaléka azért nem vásárol az weben, mert tart attól, hogy ilyesmibe bonyolódni nem biztonságos.

Bírósággal fenyegeti hazánkat az unió

írta: Mester Sándor dátum: 2008. február 3. 17:00:00

Hazánk is azok közé az államok közé került, amelyek hamarosan szigorú figyelmeztetést kapnak az Európai Bizottságtól a Foglalkoztatási Egyenlőség Direktívával kapcsolatos szabálytalanságok miatt. A héten közzé tett bizottsági nyilatkozat szerint a 27 uniós ország közül 14-nek kézbesít majd a helyi posta „indokolt vélemény”-t, amely akár utolsó vagy sárgalapos figyelmeztetésnek is tekinthető, hiszen ezután már az Európai Bíróság a következő stáció.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.