Uniós etalon a gödöllői közvilágítás-projekt

írta: Mester Sándor dátum: 2008. január 27. 17:00:00

Brüsszelben két nap múlva ismertetnek egy uniós tanulmányt, amelyben etalonként emlegetik a Gödöllő város közvilágítását megújító, 2000-ben megvalósított beruházást. A globális felmelegedés elleni küzdelemben kulcsszerepet játszanak a regionális kezdeményezések: erre hívja fel majd a figyelmet az uniós Régiók Bizottságának az elnöke, Michel Delebarre egy konferencián, és várhatóan azon fog igyekezni, hogy Gödöllő nevét helyesen ejtse ki.

Rajtaütésszerű vizsgálatokat már végeztek európai gyógyszergyártók irodáiban, de a java még hátravan. A versenyügyi biztos, a 67 éves holland Neelie Kroes lényegében hadat üzent az európai gyógyszeriparnak, és azt ígéri, hogy a jelenleg nem egészen az elvárásoknak megfelelően működő uniós gyógyszerpiacot a helyes irányba fordítja.

A pénzhamisítók favoritja az 50 és a 2 eurós

írta: Mester Sándor dátum: 2008. január 13. 17:00:00

Tavaly több mint 211 ezer hamisított eurós pénzérmét vontak ki a forgalomból. Az előző évihez képesti növekedése e számnak 29 százalékos, ami akár riasztónak is mondható. Megnyugtató azonban, hogy a 75 milliárd forgalomban lévő eurós pénzérméhez képest a hamisítottak aránya egyelőre rendkívül kicsi. A tavalyi esztendő második felében 296 ezer hamisított eurós bankjegyet találtak, közöttük az 50 eurós volt a legtöbb.

80 millió euró a tudás népszerűsítésére

írta: Mester Sándor dátum: 2008. január 6. 17:00:00

Hazánkból három intézmény már biztos résztvevőnek tűnik abban az uniós programban, amely a kutatást, valamint a tudomány, gazdaság és társadalom viszonyrendszerét megújító irányelveket hivatott népszerűsíteni. A 80 millió eurós keretre 2006 decemberében tettek közzé ajánlatkérést, s most eljött az ideje a nyertes pályázatok kihirdetésének és a szerződéskötésnek. A CORDIS weboldalán hamarosan megjelenő listán várhatóan 93 projekt fog szerepelni, két program, az „A tudomány a társadalomban” és a „Szocio-gazdasági tudományok és humanitások”alá rendezve.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.