Webes évkönyvben fényezi magát a Bizottság

írta: Mester Sándor dátum: 2007. december 16. 17:00:00

„Az Európai Unió és az állampolgárai közötti viszony bonyolult ügynek tűnhet. Saját mindennapos tapasztalataimból kiindulva valójában ez nagyon is egyszerű. Az EU az állampolgáraiért van, és a célja, hogy reagáljon igényeikre és gondjaikra.” – írja Margot Wallström, az Európai Bizottság intézményi kapcsolatokért és kommunikációért felelős elnökhelyettes annak a weboldalnak a beköszöntőjében, amely a Bizottság 2007-es online évkönyvét tárja az odatévedők elé. Újabb kísérlet ez arra, hogy javítson megítélésén állampolgárai körében az uniós bürokrácia.

December elején az Eurobarometer közzétette egyik új kutatásának eredményeit. Arra kerestek választ a kutatók, hogy vajon az uniós országok népeinek 15 évnél idősebb része milyen mértékben és módon érdeklődnek a médiában a tudomány legújabb felfedezései, hírei iránt. Ez is egy olyan kutatás, amelyet átolvasván a magyaroknak nincs okuk a melldöngetésre. A csodálatos szürkeállományának legendájára gyakorta hivatkozó nép a sereghajtók szürke ködébe vész.

20 milliárd eurós lesz a mobiltévés piac

írta: Mester Sándor dátum: 2007. december 2. 17:00:00
Címkék: Viviane Reding

Viviane Reding ismét sikerről számolhat be. Az Európai Bizottság információs társadalomért és a médiáért felelős biztosa, aki a roaming-díjak letörésével vált igazán ismertté, újfent jó hírt jelentett be: az uniós tagországok elfogadták a Bizottság mobil tévézésre vonatkozó európai stratégiáját, megnyitva az utat e tartalomfogyasztási lehetőség fejlődése előtt. Egyes becslések szerint 2011-re a mobil tévézés piacának mérete a világon meghaladja majd a 20 milliárd eurót, és 500 millió ember fog élni e lehetőséggel, amikor csak kedve szottyan rá.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.