A Széchenyi Kártya uniós díjra esélyes

írta: Mester Sándor dátum: 2007. október 28. 17:00:00

Egy nappal azután, hogy elhalt a csatazaj a budapesti utcákon, Brüsszelben október 24-én közzétették azon programoknak a szűkített listáját, amelyek közül kiválasztják majd az Európai Vállalkozási Díj nyerteseit. A magyar rendőrség és az utcai harcosok küzdelméről szóló tudósítások médiazajában nem érte el a meghallhatósági küszöböt a hír, hogy a Széchenyi Kártya rendszer is ott van az uniós verseny 13-as döntőjében.

Hibajegyzék a nemzet biztonsági stratégiájához

írta: Mester Sándor dátum: 2007. október 22. 09:44:00

Brüsszelben az európai biztonsági stratégiáról cseréltek eszmét a téma szakemberei a héten. Franco Frattini, aki a biztonságért is felelős biztosi posztot tölti be az Európai Bizottságban, beszédet is mondott a rendezvényen, mégpedig viszonylag hosszat, hogy alaposabban fejthesse ki téziseit. Beleolvasva a szövegébe, újdonságokkal nem találkozhatni, ám befejező gondolata, amely szerint elsősorban az uniós tagországok tartoznak felelősséggel a biztonságért, ráirányítja a figyelmet hazánk biztonsági stratégiájára.

Lenyúlási toplista az unióban

írta: Mester Sándor dátum: 2007. október 14. 17:00:00

A rabló-pandúr harc az unióban nem ma kezdődött. Tisztasági csomag helyett a közösség olyan szervezet létrehozását tekintette feladatának, amely a nem ritkán nemzethatárokon áthatoló és átható bűnbandák ellen is képes hatékonyan felvenni a küzdelmet. Az évtizedek óta folyó evolúció eredményeképpen ma a brüsszeli székhelyű OLAF (European Anti-Fraud Office, vagyis az Európai Csalás Elleni Iroda) pandúrjai járnak az uniós pénzek lenyúlásában jeleskedő rablók nyomában.

„Az utca embere nem ismeri az uniós intézmények közötti különbségeket – és nem is foglalkozik ezekkel. Eredményeket akar és azt akarja, hogy tudomást szerezhessen róluk. Túl sokáig vádolgattuk egymást az uniós kommunikációs ballépések miatt. Itt az ideje, hogy véget vessünk az egymásra mutogatásnak. Itt az ideje, hogy együttműködjünk.” Néhány szó cseréjével könnyen olyan nyilatkozatot is faraghatnánk e mondatokból, amely egy magyar politikus szájából is elhangozhatna napjainkban. Az idézett szöveg – egy néhány napos sajtóanyag tanúsága szerint – Margot Wallström ajkát hagyta el, aki az Európai Bizottság elnökhelyettese, egyúttal az intézményi kapcsolatokért és kommunikációs stratégiáért felelős biztosa. És mellesleg svéd a lelkem, nem magyar.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.