Barangolás a tarifák körül

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 25. 19:54:24

Viviane Reding boldog. Az Európai Bizottság 56 éves, luxembourgi születésű távközlési biztosának van oka az örömre. Az 1999-ig újságíróként tevékenykedett politikus elérte, amit akart: az augusztus 23-án közzétett sajtóanyag tanúsága szerint a 27 uniós ország összes mobilszolgáltatója eleget tett a barangolási rendeletében foglaltaknak.

Az extraprofitot tejelő szolgáltatásszegmens kollektív kiherélése nem mehetett könnyen.

Nagyszebeni anzix

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 19. 18:26:50

Harminc fölötti nő, szőke haja hátrafogva. Kézen fogva kaptat felfelé egy tízéves-forma fiúcskával, a temetőhöz vezető köves-tócsás utcán. Szállást keresünk Kisdisznódon, feleségem épp bent kérdezősködik az egyik panzióban, van-e szobájuk két főnek két éjszakára, amikor meglátom a párás alkonyatban a talán pont a temetőbe tartókat. Keresik kitépett gyökereik helyét – gondolom. Cisnădioara ma ennek az elrománosodott falunak a neve – Michaelsbergnek hívták, amikor még szinte csak szászok lakták.

Voltaképpen Nagyszebenbe jöttünk, amely idén Európa egyik kulturális fővárosa (Luxembourg mellett), de itt, Kisdisznódon szállunk meg, mert nagyobbik fiamék is itt laknak (fiam több koncertet is ad Nagyszebenben), és azért is, mert bent a városban már minden bizonnyal fogytán a szabad szoba.

Az őstermelő elássa magát a sírba

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 12. 16:19:24

Gyergyószárhegy a Gyergyói medence ékköve. Szerintem. Anyám révén, aki itt született és itt élt 16 évet, mielőtt emigrált volna 1926-ban Magyarországra, ehelyt van az én hazám egyik sarka. Otthonról 633 kilométert kell autózni, hogy hazaérjek. Idéntől ez a föld is az unióba tartozik.

E háromezer-ötszáz lelkes kis faluban az én hősöm Laci, aki jövőre lesz negyven éves, székely, mint errefelé csaknem mindenki, nős, két gyermeke (vagyis fia) van és egy leánya. Őstermelő, aki még nem tudja, hogy voltaképpen jó-e uniós állampolgárnak lenni.

Parragh beszól

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 5. 19:14:25

„… most eldobjuk a kockát” – mondja a rádióban ma reggel a kamarai elnök. Hallgatom, figyelek, és ellenőrzöm, hogy a magnóm rögzíti-e az interjút. Azt gondoltam ki, hogy eheti jegyzetemet e beszélgetésre támaszkodva indítom majd. Végül maradtam a kiindulóponton.

Ma reggel, a Kossuth adó Vasárnapi Újság című rádióműsorában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke nyilatkozott az uniós pénzek felhasználásáról Juhász Zsolt riporternek.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.