Szem- és gyomorforgató, ideggyenge

írta: Mester Sándor dátum: 2007. június 24. 17:00:27

A múlt hét politikai hordalékában túrva hamar karakteres leletekre bukkanhatunk. Ilyenek a címben megidézett gyöngyszemek: viszont ezek távol esnek blEUgom fókuszától. Átverős a felütés egy teljesen más, fontos témáról szóló feljegyzés elésmiley

Múlt héten az ellenzék két gazdaságpolitikai eminense is megszólalt uniós fejlesztések ügyében. Chikán Attila és Matolcsy György, akik egymást váltották az 1998 és 2002 közé eső időszakban a gazdasági miniszteri bársonyszékben, vállvetve érvelnek és bírálnak.

Kérdő jelek

írta: Mester Sándor dátum: 2007. június 17. 18:18:48

Tucatnál is több politikai elemzést hallgattam meg, olvastam végig a péntek délidőben bejelentett kormányátalakításról. Nem áll össze a kép: a politikai elemzők, politológusok és politikai tanácsadó cégek megmondó emberei nagyon különböző indítékokat és célokat vélnek felfedezni e változtatásban. Én úgy gondolom, hogy ha bármilyen szervezetet, legyen az akár egy ország kormánya, átalakítanak, akkor ezt azért teszik, hogy ettől az jobban, hatékonyabban, eredményesebben működjön majd. Ebből persze a nyájas olvasó levonhatja azt a – bevallom, helytálló – következtetést, hogy hajlamos vagyok a túlzottan leegyszerűsítő megállapítások megfogalmazására, és hogy vajmi keveset értek a politikához.

Maradjunk tehát inkább a kormányátszabás azon eleménél, amely az uniós fejlesztéseinket közvetlenül érinti, vagyis annál, hogy Bajnai Gordon eddigi fejlesztéspolitikai kormánybiztos átül az önkormányzati és területfejlesztési miniszter bársonyszékébe, miközben továbbra is felel a fejlesztéspolitikáért.

Gondredők

írta: Mester Sándor dátum: 2007. június 10. 18:26:41

– Le van az egész vajazva, mindössze az előzetes megvalósítási tanulmányokat kell megírni, hogy azokat beadhassák az NFÜ-nek, s indulhatnak is a projektek. Mit gondol, érdekli-e az AAM-et ez a munka? – érkezett az eldöntendő kérdés szerda délután a telefon másik végéről. Még nem adatott meg, hogy a kedves, de kifejezetten feszültnek tűnő női hang gazdájával találkozzam. Így csupán magam elé képzeltem egy fiatal, szimpatikus női arcot, amelytől még idegenek a ráncok, ám most mintha a gond redői lepték volna el. Egy olyan üzletasszony komor arca jelent meg előttem, aki kemény munkával küzdötte fel magát, és küzdötte be cégét az ügyfélhez, s most, hogy kapacitáshiány miatt nem vállalhatja el a neki szánt megbízást, nagyon aggódik. Attól retteg, hogy ha nem talál maga helyett megbízható partnert, aki beáll a helyébe, elveszíti az ügyfelet.

A tajvani tékozló

írta: Mester Sándor dátum: 2007. június 3. 10:40:41

Patrick McGovern, az IDG nemzetközi informatikai kiadóvállalat tulajdonosa kedves és érző ember. Nem egészen tipikus amerikai: nem nagy erőfeszítéssel felfedezhetők benne inkább európaiakra jellemző vonások. Egyébiránt a Forbes magazin legutóbbi listája szerint a 400 leggazdagabb amerikai rangsorában a maga 3 milliárdosra becsült vagyonával a 85. helyet foglalja el.

Nekem Pat McGovern jut eszembe akkor, amikor azt látom, hogy közszolgák elherdálják a köz pénzét.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.