A kiírástudó felelőssége

írta: Mester Sándor dátum: 2007. május 27. 16:42:52

Keresztet vethetünk úgy 40-45 millió forintnyi uniós pénzre. Csepp a tengerben, ekkora összegtől nem jön lázba az ezermilliárdos nagyságrendekhez szokott megfigyelő. Ám mint cseppben a tenger, e csaknem félszáz millió forint elvesztésében is megmutatkozhat valami csöppnyi általános. Az, hogy milyen következményekkel járhat, ha a pályázat megalkotója, a kiíró felelőtlen.

Pár mondat a pongyolaságról

írta: Mester Sándor dátum: 2007. május 20. 10:23:31

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos 2007. május 10-én egy uniós konferencián Budapesten ezt mondta a magyar kormány által kimunkált Új Magyarország Fejlesztési Tervről (ÚMFT-ről) és annak brüsszeli elfogadásáról (szó szerinti lejegyzés, hangfelvétel alapján):

„… és valószínűleg nem járunk rossz úton, hiszen ahogy talán már értesültek róla, tegnap az unió is lepecsételte ezt [az ÚMFT-t – MS], azt mondta, ez így rendben van, megfelel az uniós fejlesztési elveknek is…”

Hívei, pártfogói és felettesei minden bizonnyal nem rétori tehetsége miatt szeretik Bajnai Gordont – azért nehéz volna.

Gang és kiáltás

írta: Mester Sándor dátum: 2007. május 19. 10:06:03

E-bevallottam. Élve az APEH adta lehetőséggel – az APEH felszólítására – néhány napja útjára bocsátottam életem első elektronikus adóbevallását. Azóta azon merengek, hogy vajon elegendő-e az az uniós pénz, amit a magyar kormány a 2007 és 2013 közé eső időszakra az elektronikus közigazgatás fejlesztésének és az államreform végrehajtásának a finanszírozására félre tett. Összesen 100 milliárd plusz 41 milliárd magyar forintról van szó.

Most úgy gondolom, hogy nem lesz elegendő ennyi zsé.

Glosszárium

írta: Mester Sándor dátum: 2007. május 15. 19:35:39

Az unió és az uniós pénzek felhasználása körül sajátos magyar kommunikációs környezet alakult ki, és e formálódás szakadatlanul folyik. Érezhető, hogy az uniós szakszavak az angolból, mint közvetítő nyelvből érkeznek, amelyek aztán nászra lépnek a magyar közigazgatás élvezetesnek és könnyen érthetőnek nem mondható szókincsével. Végeredményképpen hosszú, alig megjegyezhető szófűzérek születnek, amelyeket a kezelhetőség érdekében rövidítenek, betűszavakká zömítenek. A Glosszárium arra hivatott, hogy segítse a nyájas olvasót eligazodni ebben a különös, új szórengetegben.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.