„Az utca embere nem ismeri az uniós intézmények közötti különbségeket – és nem is foglalkozik ezekkel. Eredményeket akar és azt akarja, hogy tudomást szerezhessen róluk. Túl sokáig vádolgattuk egymást az uniós kommunikációs ballépések miatt. Itt az ideje, hogy véget vessünk az egymásra mutogatásnak. Itt az ideje, hogy együttműködjünk.” Néhány szó cseréjével könnyen olyan nyilatkozatot is faraghatnánk e mondatokból, amely egy magyar politikus szájából is elhangozhatna napjainkban. Az idézett szöveg – egy néhány napos sajtóanyag tanúsága szerint – Margot Wallström ajkát hagyta el, aki az Európai Bizottság elnökhelyettese, egyúttal az intézményi kapcsolatokért és kommunikációs stratégiáért felelős biztosa. És mellesleg svéd a lelkem, nem magyar.

További lebukások várhatók Zuschlag-ügyben

írta: Mester Sándor dátum: 2007. szeptember 30. 17:00:00

November 17-e a határideje a Zuschlag-ügyben folyó nyomozásnak: akár elegendő is lehet az idő ahhoz, hogy ne csak a főkolomposok, hanem a kiszolgálók is horogra akadjanak. A pályázatkiírás, a beérkező pályaművek értékelése, a megvalósítás lépésenkénti ellenőrzése, a teljesítés elismerése és a kifizetés, végül a szakszerű lezárás hosszú és szabályozott folyamatban kapcsolódnak egybe. E processzus valamely érdek szerinti befolyásolása számos érintett összehangolt működése nélkül elképzelhetetlen.

Orbán-kontra az uniós pályázatkampányra

írta: Mester Sándor dátum: 2007. szeptember 23. 17:30:00

Orbán Viktor hallatta hangját az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) megvalósításáról. Visszafogottan és szakszerűen így vezethető fel a Fidesz elnökének médiaszerte idézett nyilatkozatának egyik hangsúlyos eleme (az interjú szövegét az InfoRádió honlapja szeptember 19-én tette közzé). „Ma a Magyarországra érkező pénzek nagy részét ellopják” – mondta Exterde Tibor kérdésére, majd hosszasan ki is fejtette, mire gondol.

Ezermilliárd a társadalom megújulására

írta: Mester Sándor dátum: 2007. szeptember 16. 18:44:40

Nyilvánvaló kontraszt bontakozott ki, ahogyan haladtunk előre a programban. A Brit Kereskedelmi Kamara múlt csütörtök esti rendezvénye, amely az élethosszig tartó tanulás oktatási és üzleti vetületeit volt hivatott felvillantani, a mi Társadalmi Megújulás Operatív Programunk (TÁMOP-unk) megindulásához csatlakozott, magyar és brit előadóknak adva szót. Az Oktatási Minisztériumból 2003 tavaszán dicstelenül távozott egykori politikus mellett egy angliai iskola igazgatóhelyettese is – Hayle-ből Skype-on kapcsolva – beszélt az egybegyűltekhez.

Architektúrák válsága

írta: Mester Sándor dátum: 2007. szeptember 9. 09:21:25

Sopronba lélekben kellően felkészülten érkeztem, hogy valami nagyon érdekeset fogadjak be. Délután egy óra körül indultam az Újlipótvárosból, s hatot mutatott az autómban az óra, amikor a szálloda mélygarázsában testileg megtörten kikászálódtam a vezetőülésből. Az M1-est választottam Budapest határában, noha tudtam, hogy lezárták a Győr felé vezető oldalon a délelőtti, 28-as kilométerkőnél történt súlyos baleset miatt.

Az idei MENTA (az Informatikai Vállalkozások Szövetségének menedzsertalálkozója) csütörtök délutáni, esti programját átírta az, hogy az ország kritikus infrastruktúrájának egyik útba eső fontos eleme órákra használhatatlanná vált. Amikor beértem az előadóterembe, éppen elkezdődött az információs hadviselésről szóló kerekasztal-beszélgetés, ami – a MENTA-féle összejövetelektől nem elvárható módon – szellemi izgalmakkal szolgált.

Vizsga a tanévnyitón

írta: Mester Sándor dátum: 2007. szeptember 2. 16:52:17

A 2013-ig tervezett 120 milliárd forintos uniós pénzek csaknem feléből több száz iskola újul fel a 2009-es évnyitóra. A 43 éves oktatási és kulturális miniszter, Hiller István először lépett a nyilvánosság elé úgy, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) egyik infrastruktúra-fejlesztő programjának indulását jelentette be. Hiller a tanévnyitón vizsgázott.

A miniszter a sodró lendületűnek a legjobb indulattal sem mondható Nap-keltében szeptember 1-én reggel szólt a részletekről egy 21 perc 24 másodperces interjúban – a műsorvezető Verebes István légzésgyakorlataitól nem nagyon zavartatva.

Barangolás a tarifák körül

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 25. 19:54:24

Viviane Reding boldog. Az Európai Bizottság 56 éves, luxembourgi születésű távközlési biztosának van oka az örömre. Az 1999-ig újságíróként tevékenykedett politikus elérte, amit akart: az augusztus 23-án közzétett sajtóanyag tanúsága szerint a 27 uniós ország összes mobilszolgáltatója eleget tett a barangolási rendeletében foglaltaknak.

Az extraprofitot tejelő szolgáltatásszegmens kollektív kiherélése nem mehetett könnyen.

Nagyszebeni anzix

írta: Mester Sándor dátum: 2007. augusztus 19. 18:26:50

Harminc fölötti nő, szőke haja hátrafogva. Kézen fogva kaptat felfelé egy tízéves-forma fiúcskával, a temetőhöz vezető köves-tócsás utcán. Szállást keresünk Kisdisznódon, feleségem épp bent kérdezősködik az egyik panzióban, van-e szobájuk két főnek két éjszakára, amikor meglátom a párás alkonyatban a talán pont a temetőbe tartókat. Keresik kitépett gyökereik helyét – gondolom. Cisnădioara ma ennek az elrománosodott falunak a neve – Michaelsbergnek hívták, amikor még szinte csak szászok lakták.

Voltaképpen Nagyszebenbe jöttünk, amely idén Európa egyik kulturális fővárosa (Luxembourg mellett), de itt, Kisdisznódon szállunk meg, mert nagyobbik fiamék is itt laknak (fiam több koncertet is ad Nagyszebenben), és azért is, mert bent a városban már minden bizonnyal fogytán a szabad szoba.

1 2 3 4 5 6 7
Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.