hozzászólások

Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket

A teljes cikk ezen a linken található: Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket
December elején az Eurobarometer közzétette egyik új kutatásának eredményeit. Arra kerestek választ a kutatók, hogy vajon az uniós országok népeinek 15 évnél idősebb része milyen mértékben és módon érdeklődnek a médiában a tudomány legújabb felfedezései, hírei iránt. Ez is egy olyan kutatás, amelyet átolvasván a magyaroknak nincs okuk a melldöngetésre. A csodálatos szürkeállományának legendájára gyakorta hivatkozó nép a sereghajtók szürke ködébe vész.

2008. január 24. 17:29:45

Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vonatkozású hírek..., tehát Lonka nézz körül ott...

2008. január 24. 16:57:28

És hol vannak azok a magyar nyelvű "tudományos témákkal foglalkozó nyomtatott sajtótermékek", amit olvashatnánk? A NatGeo és a Geo gyakorlatilag semmi magyar vonatkozású infot nem közöl. Az Élet és Tud. és a Természet Világa ugyan magyar cikkeket közöl, de évek óta láthatóan döglődik mindkét lap, egyre kisebb oldalszám, egyre vacakabb papir, süllyedő szinvonal, megszűnt a weboldal, stb. A 3.évezred c. tudományosnak mondott "izé" kritikán aluli szakmai szinvonalú. Szóval mégis, mit olvasson a MAGYAR tudomány iránt érdeklődő ember?

A mostani Természet Világában megjelent egy adományozási lista, amiben a tavalyi szakcikkek irói felajánlják a honoráriumukat a lapot kiadó alapitványnak. 7-8 ezer forintos!!! összegek szerepelnek ott honoráriumként. Ennyit kaptak volna, ha felvették volna a honoráriumot a többoldalas cikkekért. Minusz adó. Egy vizvezetékszerelő kiszállási dija feketén 3 ezer, és akkor még kezébe se vette a franciakulcsot. Nem csodálom, ha nem irnak tudományos ismeretterjesztő cikkeket. De ha nincsenek tudományos cikkek, akkor miért a nagy csodálkozás, hogy nem olvasnak ilyet az emberek? Story magazint olvasnak. Győzikét néznek. Az van.

Olvasói sarok
[ 2008-06-01 ] A webre menekülnek a cigihirdetők - benoe
"Kétségtelen, hogy a "pákosztos" a "kikapós" férj is a ..."
[ 2008-03-26 ] Nyolc uniós ország is veri az USA-t szélessávban - benoe
"Kedves Sándor! Ezúton javaslom, hogy a címek formázás..."
[ 2008-03-03 ] Az olajfüggőség a hidrogénnel drasztikusan csökkenthető - kecsop
"Gratulálok a Szerzőnek! A Rádió Cafe a cikk 50 száz..."
[ 2008-01-24 ] Szürkülő állomány – a tudomány nem izgat minket - sahib
"Én úgy tudom a natgeo weblapján jelennek meg magyar vo..."
[ 2008-01-20 ] Hadat üzent a gyógyszercégeknek a versenyügyi biztos - fodeka
"Na Brüsszelben is teremnek hülyék! Azért ez bíztató!..."
További témák »
.