Quadrifoglio Verde: a takarékos sportkocsi

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. szeptember 11. 19:06:54
Címkék: alfa romeo, quadrifoglio verde, fogyasztás

Az Alfa Romeo új üzemanyag-takarékos autóval rukkol ki, melyet az érdeklődők a Frankfurti Autószalonon ismerhetik meg. A Quadrifoglio Verde 170 lóerős lesz, és öt liter alatti fogyasztással számolhatnak a vásárlók.

Az Alfa Romeo is érzi, hogy a vásárlói döntéseknél az új szempontok lettek meghatározóak. Ma már nem elég szép és gyors autót gyártani, az alacsony fogyasztás is fontos ismérv lett. A márka ennek jegyében a Frankfurti Autószalonon az MiTo Quadrifoglio Verde-vel készül az olasz kocsik szerelmeseinek meghódítására. A négylevelű lóherés jelzéssel ellátott Alfa a zöld gondolatot hivatott jelezni.


hirdetés
Ugyan néhány sportkocsi rajongó kissé csalódott, akik a MiTo GTA sokkal brutálisabb verziójának debütálását várta, ám a Quadrifoglio Verde sem hoz szégyent az Alfás hagyományokra. A MiTo Quadrifoglio Verde egy olyan új 170 lóerős MutliAir motort kapott, mely Fiat Powertrain Technologies által fejlesztett legújabb technológiákat ötvözi.

A motor mellett új, hatfokozatú manuális sebességváltót szerelnek a kocsiba, melynek köszönhetően az autó hét másodperc alatt van 100-on. A sportos kocsi meglehetősen kedvező fogyasztási adatokat mutat, a gyár szerint 4,8 literrel számolhatnak majd a tulajdonosok száz kilométerenként.

Ami a vizuális élményeket jelenti, a Quadrifoglio Verde 17 colos könnyűfém felniket, valamint az első és hátsó fényszórók körüli titán betétet kapott.


hozzászólások
.