Jöhetnek a 3 literes fogyasztású családi autók

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. szeptember 7. 18:31:56
Címkék: Volkswagen, fogyasztás, üzemanyag

Az őszi autós seregszemlék az üzemanyagtakarékosság jegyében telhetnek, a VW több új alacsony fogyasztású modellt is bemutat, melyek immár közelítik a száz kilométerenkénti 3 literes fogyasztást.

A hamarosan kezdődő Frankfurti Autószalon (szeptember 17-27.) sztárjai idén aligha a hatalmas benzinfaló luxusjárgányok lesznek, mint inkább a környezetkímélő, kis fogyasztású modellek. Ezek között is a közönség kedvencei lehetnek a Volkswagen különböző kategóriájú autói - jósolja a Die Welt.

Az új Polo-, Golf- és Passat-modellek közös vonása a Blue Motion technológia, amely még az előző generációs típusokénál is takarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé. Az új VW-modelleket start-stop érzékelővel és fékenergia visszanyerő (rekuperációs) berendezéssel látták el. A könnyűfém keréktárcsáknak, az optimalizált aerodinamikának és a korábbinál hosszabb áttételű nyomatékváltónak köszönhetően sikerült rekord alacsony szintre szorítani az újdonságok fogyasztását.

A negatív csúcsot a Polo Blue Motion tartja, amelynek 75 lóerős dízelmotorja átlagosan 3,3 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren, miközben CO2 kibocsátása mindössze 87 gramm/kilométer. Ennek megfelelően csökken a kocsi fenntartási költsége: egy Berlin-Frankfurt közötti út (450 km) gázolajban mindössze 19 euróba kerül. Az új Polo 2010 elején kerül forgalomba, idézi a tudósítást az MTI.

hirdetés
Százöt lóerős dízel aggregát duruzsol az új Golf motorháztetője alatt, ehhez képest "szomjúsága" szóra sem érdemes: 3,8 liter száz kilométerenként. Ezzel a Golf kategóriájának legtakarékosabb modellje az egész világon - és viszonylag környezetkímélő is. CO2 emissziója ugyanis csupán 99 gramm/km. Emellett szokatlanul fürge is, hiszen dízelautókra csöppet sem jellemző, hogy 0-ról 100 km/ó tempóra 11,3 másodperc alatt gyorsuljanak fel. Egyetlen tankolással 1500 kilométer tehető meg vele, s még idén ősszel piacra kerül.


A sorozat legnagyobb tagja a Passat Blue Motion, amelynek premierjét októberre időzítetik Wolfsburgban. Ez a középkategóriás limuzin írd és mondd mindössze 4,4 liter gázolajat "szürcsöl" 100 kilométeren, egy tankolással akár 1600 kilométert képes maga mögött hagyni. "Ez lesz a kereskedelmi utazók álomautója" - jósolják a VW gyárban.


hozzászólások
.