Luxushibriddel hódítana a Lexus

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. augusztus 26. 21:01:52
Címkék: lexus, hibrid

Ugyan eddig a hibrid kocsik esetében a lelkes vevők számára elegendő volt az bizonygatni, hogy a használatával megvédik a földet, illetve kevésbé benzinfaló, mint a hagyományos járművek, a jövőben komoly fordulat várható. A Lexus legalábbis a luxusszegmensnek ezt a területét is szeretné minél nagyobb mértékben meghódítani.

Egyre kevésbé elegendő a vásárlóknak olyan takaros, de végtelen unalmas autókat kínálni a hibridek körében, mint a Prius. Immár nem csak a környezettudatos, de a trendi vásárlók is keresik az ilyen meghajtású járműveket. Erre reagálva a Lexus mutata be a nyár elején a Lexus a HS250h típust, amely a japán cég szerint az első luxushibrid a piacon. A fogadtatás eddig kedvező volt, hiszen a hazai piacon már 10 ezer megrendelést regisztrált a vállalat, és várakozásuk szerint a következő hónapokban is havi 500 darabos megrendelésre számítanak. A Toyota ugyanakkor még nem tette közzé, hogy az amerikai és az európai vásárlók mikor juthatnak hozzá a HS250h modellekhez.


hirdetés
Ennek ellenére a japán vállalat újabb luxushibrid fejlesztésén dolgozik gőzerővel, melyről az első látványtervek már napvilágot láttak. A CT sorozat fantázianévvel ellátott fejlesztés miközben a cég ígérete szerint a legmodernebb felszereléssel lesz ellátva, a középkategóriás piacon lehet kihívója olyan típusoknak, mint a Volvo C30, az Audi A3 vagy a BMW 1-es szériája.

Ugyan a japánok nem erősítették meg azokat a sajtóértesüléseket, melyek az első bemutatóra vonatkoznak, a szakmai közönség azzal számol, hogy Frankfurtban a jövő hónapban tartandó autókiállításon pódiumra állítja a Lexus.


hozzászólások
.