Címke: vállalati kultúra

Miután mindenki azt gondolja, hogy a hétfő reggelnél nincs rosszabb, és ezért takaréklángon megpróbálja túlélni a hét első munkanapját, a kedd délelőtt vált a legstresszesebb időszakká a munkahelyeken.

Hangulatrontó munkahelyi elvárások

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 3. 05:29:59
Címkék: vállalati kultúra, főnök, munkahely, hangulat

Hiába a csillogó-villogó székház, a számos kényelmi szolgáltatás, a tágas terek, a jó levegő – egy vállalaton belül számos ki nem mondott, de mégis elvárt szabállyal lehet teljesen megmérgezni a munkatársak hangulatát, adott esetben olyan mértékig, hogy érdemi munkavégzés helyett a kollégák többsége az álláskereső oldalakat, vagy kezelőorvosát, gyógyszerészét keresi fel.

Hatékony az egyterű iroda?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 9. 05:49:59
Címkék: iroda, kommunikáció, open office, vállalati kultúra

Igen divatosak manapság a teljesen nyitott, egyterű munkahelyek, ahol sokszor még a kisebb vezetőknek sem jut külön szoba. A jelszó legtöbbször a költségcsökkentés és a hatékonyabb kommunikáció – ám az egyterű irodákban épphogy sokszor kevésbé hatékony lehet a munkavégzés.

Könnyen nehézségek támadhatnak egy új állás betöltése után, ha nem mérjük fel időben, kik a kulcsemberek az adott cégnél, és nem sikerül jó kapcsolatot kialakítanunk velük, hiszen a hivatalos szolgálati út betartása sokszor lelassíthatja az ügymenetet, ráadásul ha a kulcsemberek nem kedvelnek minket, sok borsot törhetnek az orrunk alá. Tévedés azonban azt hinni, hogy csak a vezető beosztásúak tartoznak ebbe a csoportba.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.