Címke: munkahelyi viselkedés

A SurePayroll kutatása szerint a munkahelyen annak ellenére is egyre többen használnak nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket, hogy azt a legtöbb cégvezető nem nézi jó szemmel, olvasható az ELTE TáTK hírlevelében.

Bármennyire is berzenkednek ez ellen néhányan, a mostani hónapokban nem a munkavállalók diktálnak. Nagyon nehéz munkát találni, és ha sikerül valahova bejutni, az korántsem biztos, hogy álmaink állása lesz. Lehet, hogy szükségből érdemes kitartani néhány hónapig, de ha valahol nem találjuk a helyünket, a gazdasági helyzet javulásával célszerű tovább állni.

Szilveszter éjjel is bejöhet a főnök

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 31. 08:44:59
Címkék: munkahelyi viselkedés

Ritkábban fordul ugyan elő, hogy az egy munkahelyen dolgozók közös szilveszteri bulit rendeznek egy szórakozóhelyen, annál inkább jellemző, hogy az utolsó munkában töltött napon egy kis házi ünnepség keretében búcsúztatják el az előző évet. A gondtalannak tűnő ünneplés azonban jópár csapdát is rejthet magában, amikre nem árt odafigyelni.

A hétköznapi, lélekölő munkavégzés rossz hatással lehet a dolgozók teljesítményére. Ugyanakkor, ha változtatunk a munkával kapcsolatos rossz beidegződéseken, jóval elkötelezettebbekké és hűségesebbé válhatunk.

Könnyen nehézségek támadhatnak egy új állás betöltése után, ha nem mérjük fel időben, kik a kulcsemberek az adott cégnél, és nem sikerül jó kapcsolatot kialakítanunk velük, hiszen a hivatalos szolgálati út betartása sokszor lelassíthatja az ügymenetet, ráadásul ha a kulcsemberek nem kedvelnek minket, sok borsot törhetnek az orrunk alá. Tévedés azonban azt hinni, hogy csak a vezető beosztásúak tartoznak ebbe a csoportba.

Egy állást megszerezni egy dolog, ám azt meg is kell tartani. Az ember óhatatlanul hibázik, ám ha ezt a vezetőnk előtt tesszük, ráadásul egy buta kijelentéssel nem hogy mentenénk, hanem súlyosbítjuk helyzetünket, na az igazán kínos. Íme néhány mondat, amit ne hangoztassunk a felettesünk előtt.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.