Címke: leépítés

Sok karriert tört ketté a válság

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. május 8. 05:29:55
Címkék: válság, leépítés, karrier

Az Egyesült Államoknak akkor is magas munkanélküliséggel kell majd szembenéznie, ha a jelenlegi recesszió elvonul, és a gazdaság ismét növekedési pályára áll. Állások százezrei tűnnek el ugyanis – vélhetően örökre – az olyan ágazatokban, mint az autógyártás és a pénzügyi szolgáltató szektor – írja a Bloomberg.

Ugyan a jelenlegi bizonytalan környezetben bármikor bekövetkezhet a cégek életében drasztikus visszaesés, amikor csoportos létszámleépítés következik. Előfordult olyan is, hogy egy világcég regionális központjából kiadták az ukázt: X százalékkal le kell faragni a költségeket, ami miatt a magyarországi leányvállalatnál súlyos elbocsátások voltak. Néhány esetben nehéz felkészülni a várható eseményekre, ugyanakkor számos olyan jel van, amely figyelmeztető lehet, veszélyben az állásunk.

A krízis miatt utcára került dolgozók nagy része rendkívül elkeseredett, nem igazán hisz abban, hogy munkát tud találni. Ugyanakkor ahelyett, hogy a sebeiket nyalogatnák otthon, és csak akkor állnának neki állás után nézni, amikor már lejár a segélyük – mint ahogy sokan teszik, úgy kellene a munkakeresésre tekinteni mint egy főállásra: napi nyolc órát kellene foglalkozni vele.

Bármennyire is berzenkednek ez ellen néhányan, a mostani hónapokban nem a munkavállalók diktálnak. Nagyon nehéz munkát találni, és ha sikerül valahova bejutni, az korántsem biztos, hogy álmaink állása lesz. Lehet, hogy szükségből érdemes kitartani néhány hónapig, de ha valahol nem találjuk a helyünket, a gazdasági helyzet javulásával célszerű tovább állni.

Az Ön állása veszélyben van?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 19. 05:29:59
Címkék: válság, állás, leépítés, pozícióharc

Együtt jár a gazdasági válsággal a munkalehetőségek számának csökkenése, ezért a vállalatokon belül egyre erősebb harc indulhat el, mindenki próbálja védeni a pozícióját, hogy egy esetleges leépítés során lehetőleg ne ő jusson a döntéshozók eszébe. Milyen trükköket érdemes bevetni a munkahely megőrzéséhez, ki érezheti magát veszélyben?

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.