Címke: kiválasztás

Először is, meglepődhetsz, de végzős létedre mégiscsak lehet tapasztalatod, csak nem gondolsz rá, és ezért nem használod ki az előnyét. Gondold végig, hogy miket csinálták a főiskola alatt. Sok pályakezdő már rendelkezik azzal a tapasztalattal, amit a toborzók keresnek, csak éppen fel kell ismerniük és jól el kell tudni azt adniuk a cégeknek.

Az álláskeresők és a munkavállalók egy részének nincs reális énképe, ezért rengetegen vannak, akik nem a megfelelő helyen, munkakörben dolgoznak. Sokaknak akár kapóra is jöhet, ha a válság miatt elvesztik munkájukat: ha időt szánnak arra, hogy megismerjék magukat, sikeresebb karrier állhat előttük.

A krízis miatt utcára került dolgozók nagy része rendkívül elkeseredett, nem igazán hisz abban, hogy munkát tud találni. Ugyanakkor ahelyett, hogy a sebeiket nyalogatnák otthon, és csak akkor állnának neki állás után nézni, amikor már lejár a segélyük – mint ahogy sokan teszik, úgy kellene a munkakeresésre tekinteni mint egy főállásra: napi nyolc órát kellene foglalkozni vele.

Ugyan az idei év nem arról szól, hogy az állásbörzéken megjelenő cégek minden érdeklődőt kecsegtető lehetőségekkel dobnának meg. Néhány végzős, vagy felsőbb éves hallgató számára mégis jó lehetőségeket tartogat, lemérhetik esélyeiket, esetleg egy később állásra váltható gyakornoki program részesei lehetnek. Nem árt tehát felkészülten nekivágni a nagy eseménynek.

Nem csak a válság az oka, hogy manapság sok állásbörzén a korábbiaknál kevesebb cég jelenik meg ajánlatával. Az utóbbi években ugyanis túl sok lett az ilyen típusú rendezvényekből. Andrási Mónika, a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodájának programigazgatója szerint át kell gondolni a szükségleteket, és ennek megfelelően kell megszervezni a jövőben ezeket az eseményeket.

Taktikák az Assesment Centerre

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 11. 05:29:59
Címkék: AC, kiválasztás, értékelők, karrier

Sokan attól félnek, hogy az ismeretlenbe ugranak a kiválasztási központnál, és itt bizony minden kiderül, még az is, amit a pályázó esetleg nem akarnak. Tény, hogy az AC sokkal többféle dolog mérésére alkalmas, mint egy személyes elbeszélgetés, de kellő hidegvérrel és megfontoltsággal erre az akadályra is fel lehet készülni. De mégis hogyan?

Hogyan készüljünk az Assesment Centerre?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 6. 05:29:59
Címkék: AC, Assesment Center, kiválasztás

Egy nap, amitől még a bátrabb pályázók is elbizonytalanodnak, egy nap, ahol majdnem minden kiderül. Sokan okkal, vagy ok nélkül félnek a kiválasztási eljárásban alkalmazott AC-től, vagyis az értékelő központtól, ahol már nem elegendőek a jól begyakorolt válaszok, és a szépen megírt önéletrajz. Megfelelő felkészüléssel ez az akadály is vehető, itt azonban már nem elegendőek a közismert álláskeresési tanácsok.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.