Címke: fejvadász

Hogyan viselkedjünk a fejvadásznál?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 25. 05:29:59
Címkék: álláskeresés, fejvadász, interjú

Sokan csak egy felesleges lépcsőfoknak tartják, mások esküsznek rá – meglehetősen megoszlanak a vélemények a fejvadászcégekről. Tény, hogy nem mindegyikük próféta a szakmájában, ám a többség igen sokat tud segíteni, még első látásra lehetetlen helyzetekben is. A velük való kommunikáció azonban külön szabályok szerint zajlik. Melyek ezek?

Valószínűleg a mostani helyzetben nem sokan kerülnek ilyen szituációba, de mégis előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban úgy döntünk, inkább mégsem váltanánk. HR-esek beszámolói szerint egyébként is létezik a munkapiacon néhány olyan versenyző, akik egészen a végsőkig elmennek, az új munkaszerződést azonban már nem írják alá, időnként arra kényszerítve a jövendő munkáltatót, hogy kezdje elölről a keresést.

Számos cégnél hajtanak végre minőségi cseréket menedzseri szinten is a válság miatt. Emiatt már több közép- és felsővezető vesztette el a munkáját, és várhatóan ez a tendencia folytatódik. Ezeknek a menedzsereknek azonnal el kell kezdeniük az álláskeresést, hiszen az többi ideig tarthat. Ugyanakkor meg kell fontolni, hogy elfogadják-e a kevésbé testhezálló munkát.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.