Címke: főnök

Bármennyire is berzenkednek ez ellen néhányan, a mostani hónapokban nem a munkavállalók diktálnak. Nagyon nehéz munkát találni, és ha sikerül valahova bejutni, az korántsem biztos, hogy álmaink állása lesz. Lehet, hogy szükségből érdemes kitartani néhány hónapig, de ha valahol nem találjuk a helyünket, a gazdasági helyzet javulásával célszerű tovább állni.

Számos cégnél hajtanak végre minőségi cseréket menedzseri szinten is a válság miatt. Emiatt már több közép- és felsővezető vesztette el a munkáját, és várhatóan ez a tendencia folytatódik. Ezeknek a menedzsereknek azonnal el kell kezdeniük az álláskeresést, hiszen az többi ideig tarthat. Ugyanakkor meg kell fontolni, hogy elfogadják-e a kevésbé testhezálló munkát.

Hangulatrontó munkahelyi elvárások

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 3. 05:29:59
Címkék: vállalati kultúra, főnök, munkahely, hangulat

Hiába a csillogó-villogó székház, a számos kényelmi szolgáltatás, a tágas terek, a jó levegő – egy vállalaton belül számos ki nem mondott, de mégis elvárt szabállyal lehet teljesen megmérgezni a munkatársak hangulatát, adott esetben olyan mértékig, hogy érdemi munkavégzés helyett a kollégák többsége az álláskereső oldalakat, vagy kezelőorvosát, gyógyszerészét keresi fel.

Egy liftben a főnökkel - miről beszélgessünk?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 19. 05:29:59
Címkék: munkahely, főnök, small-talk

Tulajdonképpen üres, de mégis tartalmasnak tűnő beszélgetés, fecsegés, melyet egy vállalatnál számos helyzetben kell tudni alkalmazni – ez a small talk. Beszáll mellénk a liftbe a főnök, vagy várakozni kell a tárgyalóra egy üzleti partnerrel, esetleg egy ismeretlen kollégával akad egy üres negyedóránk?

Egy állást megszerezni egy dolog, ám azt meg is kell tartani. Az ember óhatatlanul hibázik, ám ha ezt a vezetőnk előtt tesszük, ráadásul egy buta kijelentéssel nem hogy mentenénk, hanem súlyosbítjuk helyzetünket, na az igazán kínos. Íme néhány mondat, amit ne hangoztassunk a felettesünk előtt.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.