Címke: önéletrajz

Először is, meglepődhetsz, de végzős létedre mégiscsak lehet tapasztalatod, csak nem gondolsz rá, és ezért nem használod ki az előnyét. Gondold végig, hogy miket csinálták a főiskola alatt. Sok pályakezdő már rendelkezik azzal a tapasztalattal, amit a toborzók keresnek, csak éppen fel kell ismerniük és jól el kell tudni azt adniuk a cégeknek.

Számos cégnél hajtanak végre minőségi cseréket menedzseri szinten is a válság miatt. Emiatt már több közép- és felsővezető vesztette el a munkáját, és várhatóan ez a tendencia folytatódik. Ezeknek a menedzsereknek azonnal el kell kezdeniük az álláskeresést, hiszen az többi ideig tarthat. Ugyanakkor meg kell fontolni, hogy elfogadják-e a kevésbé testhezálló munkát.

Kukában végzi a különleges önéletrajz

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 12. 05:34:59
Címkék: önéletrajz, formabontó, jelentkezés

Merített papíron készült, formabontó, színes, szagos – a kiválasztással foglalkozó szakemberek jó néhány meghökkentő önéletrajzzal találkoztak már. Érdemes-e a figyelem felkeltése érdekében felrúgni a konvenciókat, vagy jobban jár a pályázó, ha inkább a tartalomban próbál érdekeset nyújtani?

Általános jelenség a hazai munkaerőpiacon, hogy a jelentkezések jó részére semmiféle visszajelzés nem érkezik, nemcsak az önéletrajz elküldése után, hanem esetleg a sokadik kört követően is hirtelen megnémulhat a potenciális munkáltató. Meddig érdemes várakozni, be kell-e telefonálni a személyzeti osztályra?

Amit az önéletrajzban el lehet rontani...

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 5. 05:24:59
Címkék: önéletrajz, álláskeresés

…azt nagyon sokan el is rontják, később pedig csodálkoznak, vagy éppen dühösek, hogy hiába a sok száz elküldött jelentkezés, még egy személyes beszélgetésre sem sikerül bejutni sehova. Az Állásmustra a vállalatokhoz belépőnek számító CV-k jellegzetes hibáiból válogatott.

Mivel az újév itt van a nyakunkon, és a bankárok illetve a pénzügyi szakemberek közül néhányan most különösen nagy gondban lehetnek, az Állásmustra nekik szolgál néhány jó tanáccsal: hogyan érdemes megírniuk az önéletrajzukat, hogy könnyebben találjanak állást.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.