Címke: állás

Noha hazánkban még nem minden esetben jellemző a szigorú üzleti protokoll betartása, nyugaton a legtöbb esetben erős megütközést kelt az üzleti világban minden, az átlagostól, a megszokottól eltérő esemény, melynek eredménye az is lehet, hogy a remélt megállapodás vagy megrendelés kútba esik – sokszor egészen banális hibák, vagy ízléstelenségek miatt.

Ugyan a jelenlegi bizonytalan környezetben bármikor bekövetkezhet a cégek életében drasztikus visszaesés, amikor csoportos létszámleépítés következik. Előfordult olyan is, hogy egy világcég regionális központjából kiadták az ukázt: X százalékkal le kell faragni a költségeket, ami miatt a magyarországi leányvállalatnál súlyos elbocsátások voltak. Néhány esetben nehéz felkészülni a várható eseményekre, ugyanakkor számos olyan jel van, amely figyelmeztető lehet, veszélyben az állásunk.

Hamutartó mellett épül a karrier?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. március 17. 05:29:59
Címkék: állás, karrier

Bár egyre szigorodnak a munkahelyi dohányzással kapcsolatos szabályozások, sokszor még mindig a konyha, illetve dohányzóhelyiség a vállalati élet központja. Lehet-e karriert építeni a hamutartó mellett, vagy inkább a teljesítmény számít?

Az Ön állása veszélyben van?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 19. 05:29:59
Címkék: válság, állás, leépítés, pozícióharc

Együtt jár a gazdasági válsággal a munkalehetőségek számának csökkenése, ezért a vállalatokon belül egyre erősebb harc indulhat el, mindenki próbálja védeni a pozícióját, hogy egy esetleges leépítés során lehetőleg ne ő jusson a döntéshozók eszébe. Milyen trükköket érdemes bevetni a munkahely megőrzéséhez, ki érezheti magát veszélyben?

Számos cégnél hajtanak végre minőségi cseréket menedzseri szinten is a válság miatt. Emiatt már több közép- és felsővezető vesztette el a munkáját, és várhatóan ez a tendencia folytatódik. Ezeknek a menedzsereknek azonnal el kell kezdeniük az álláskeresést, hiszen az többi ideig tarthat. Ugyanakkor meg kell fontolni, hogy elfogadják-e a kevésbé testhezálló munkát.

Fizetésemelés a válságban?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. január 15. 05:29:59
Címkék: fizetésemelés, állás, válság

Nem kedvez a gazdasági környezet azoknak, akik mostanában szeretnének fizetésemelést elérni munkahelyükön, de mivel az árak és a megélhetés költségei – pláne a bevállalt törlesztő részletek – emelkednek, egyeseknek mégis szükségük lehet rá. Hogyan érdemes nekikezdeni?

Mivel az újév itt van a nyakunkon, és a bankárok illetve a pénzügyi szakemberek közül néhányan most különösen nagy gondban lehetnek, az Állásmustra nekik szolgál néhány jó tanáccsal: hogyan érdemes megírniuk az önéletrajzukat, hogy könnyebben találjanak állást.

Annak, aki igazán jól szeretne szerepelni egy állásinterjún, érdemes előre felkészülnie a lehetséges kérdésekre. Az interjú előtt tudjunk meg mindent a cégről és a meghirdetett munkakörről, illetve tervezzük meg előre, hogy milyen válaszokat adunk majd az interjúztatónak.

1 2
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.