A kolléga esküvője - menni, vagy nem menni?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. június 29. 05:16:59
Címkék: esküvő, kollégák

Igen fejlett diplomáciai érzékre van szükség akkor, ha valamelyik kollégánk esküvőre készül, és ezt a cégnél is közzéteszi, pláne, ha még meg is hív kollégákat. Mindkét oldalnak, esküvőszervezőnek és meghívottaknak is érdemes ilyenkor nagyon tapintatosan és diplomatikusan viselkedni, nehogy az esküvő után megromoljanak a viszonyok. Előljáróban annyit érdemes tudni: egy önzetlennek tűnő meghívás egyáltalán nem biztos, hogy azt jelenti, tényleg szívesen látnak.

Itt a nyár, jön a szabadságháború?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. június 23. 06:46:58
Címkék: szabadság, munkahely

A nyár a jól megérdemelt pihenés időszaka – volt. A mostani gazdasági helyzetben egyáltalán nem biztos, hogy van lehetőség vidám, két-három hetes szabadság igénybevételére, hiszen sok cégnél az alaposan lecsökkentett munkatársi létszám miatt a maradék munkaerőből szinte mindenkire szükség lehet. Éppen ezért egy-egy osztályon belül is adódhatnak feszültségek, hogy ki mikor menjen el szabadságra. Hogyan lehet megnyerni a legjobb időpontokat?

Hol lehet manapság állást találni?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. június 18. 06:46:55
Címkék: álláskeresés

Állást keresni sokféleképpen lehet, azonban tény, hogy főleg a mostani gazdasági helyzetben nem különösebben egyszerű. Elég kinyitni egyik-másik nívosabb gazdasági hetilapot, hogy kiderüljön, a korábban oldalakat megtöltő állásajánlatok helyett jó esetben 1-2 oldalnyi hirdetés árválkodik. Ugyanígy megcsappant a lehetőségek száma az internetes álláskereső portálokon is, és egyre nagyobb teret kap a személyes ismeretség - már ha van, és ki tudjuk használni. Lássuk a legfontosabb álláskeresési csatornákat!

Először is, meglepődhetsz, de végzős létedre mégiscsak lehet tapasztalatod, csak nem gondolsz rá, és ezért nem használod ki az előnyét. Gondold végig, hogy miket csinálták a főiskola alatt. Sok pályakezdő már rendelkezik azzal a tapasztalattal, amit a toborzók keresnek, csak éppen fel kell ismerniük és jól el kell tudni azt adniuk a cégeknek.

A cégek gyakran mindent tudni szeretnének leendő munkavállalóikról, és ennek során olyan dolgokra is rákérdeznek, amelyhez semmi közük. Így például az adatvédelmi biztos napokban kiadott vizsgálata szerint jogszerűtlen ha az állásinterjún a munkaadó a családi állapotra, a lakásviszonyokra, a szülők foglalkozására, tetoválásra, krónikus betegségre, dohányzásra vonatkozó adatlap vagy kérdőív kitöltésére kéri a jelentkezőt. Az Állásmustra utánajárt, hogy mit tehet a gyakorlatban ilyen szituációban az adott munkára jelentkező személy.

A SurePayroll kutatása szerint a munkahelyen annak ellenére is egyre többen használnak nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket, hogy azt a legtöbb cégvezető nem nézi jó szemmel, olvasható az ELTE TáTK hírlevelében.

A munkaerőpiac telített, mégis új kihívásokra vágysz? Ha nem akarod naphosszat bújni az álláshirdetéseket abban a reményben, hogy esetleg akad egy neked való pozíció, íme, a legújabb trendek, hogy az állás találjon meg téged.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.