Ugyan minden főnök álma, hogy a beosztottak megállás nélkül robotoljanak, ám ezt egyrészt a törvényi előírások is korlátozzák, másrészt – szerencsére – a gyakorlatban sem lehet megvalósítani. Nem mindegy azonban, hogy a munka közben adódó kisebb szüneteket ki hogyan hasznosítja, hiszen egy kis felfrissülés mindenkinek jó. A munkavállaló közérzete javul, az így hatékonyabbá váló munkavégzés pedig a munkaadó számára is örömteli.

Nem mer szülni, mert félti a munkahelyét?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. május 21. 05:29:59
Címkék: munkahely, terhesség

Egy nemrég napvilágra került kutatás szerint betegállományba is alig-alig mernek elmenni a munkavállalók, mivel félnek attól, hogy mire visszatérnek, más ül a helyükön Nem most kezdődött ugyan, de igen hasonló a helyzet a szülés frontján is – sok anyuka egyre kevesebb időre megy csak el szülési szabadságra, ugyanis mire újra munkába állnak, előfordul, hogy nem marad feladat, vagy legalábbis nem az, mint korábban. Érdemes most szülni?

Az álláskeresők és a munkavállalók egy részének nincs reális énképe, ezért rengetegen vannak, akik nem a megfelelő helyen, munkakörben dolgoznak. Sokaknak akár kapóra is jöhet, ha a válság miatt elvesztik munkájukat: ha időt szánnak arra, hogy megismerjék magukat, sikeresebb karrier állhat előttük.

Sok karriert tört ketté a válság

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. május 8. 05:29:55
Címkék: válság, leépítés, karrier

Az Egyesült Államoknak akkor is magas munkanélküliséggel kell majd szembenéznie, ha a jelenlegi recesszió elvonul, és a gazdaság ismét növekedési pályára áll. Állások százezrei tűnnek el ugyanis – vélhetően örökre – az olyan ágazatokban, mint az autógyártás és a pénzügyi szolgáltató szektor – írja a Bloomberg.

A külföldi kiküldetés buktatói

írta: Tóth Irén dátum: 2009. május 7. 05:29:59
Címkék: konferencia, külföld, utazás

Bár a válság miatt nincs éppen szezonja, mégis előfordulhat, hogy egyik nap azon kapjuk magunkat, hogy külföldre kell menni egy konferenciára, előadásra, vagy éppen csak egy értekezletre munkáltatónk képviseletében. Nem árt azonban átgondolni, milyen helyzeteket kell elkerülni annak érdekében, hogy itthon utána ne a felmondólevél várjon bennünket.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.