Hogyan járassuk le cégünket 5 perc alatt?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. április 30. 05:29:59
Címkék: munkahely, image

A legelegánsabb székházban elhelyezkedő cég reputációját is pillanatok alatt tönkreteheti, ha az érkező partnerek vagy vendégek már a recepcióról hallják egy-egy munkatárs alapos ledorongolását, vagy éppen a recepciós hölgy hisztérikus magántelefonjait. Hiába a finom, elegáns környezet, a mások füle által is hallható belső élet percek alatt teljesen lerombolhatja az adott cégről költséges és nehéz munkával kialakított imaget.

Noha hazánkban még nem minden esetben jellemző a szigorú üzleti protokoll betartása, nyugaton a legtöbb esetben erős megütközést kelt az üzleti világban minden, az átlagostól, a megszokottól eltérő esemény, melynek eredménye az is lehet, hogy a remélt megállapodás vagy megrendelés kútba esik – sokszor egészen banális hibák, vagy ízléstelenségek miatt.

Ugyan a jelenlegi bizonytalan környezetben bármikor bekövetkezhet a cégek életében drasztikus visszaesés, amikor csoportos létszámleépítés következik. Előfordult olyan is, hogy egy világcég regionális központjából kiadták az ukázt: X százalékkal le kell faragni a költségeket, ami miatt a magyarországi leányvállalatnál súlyos elbocsátások voltak. Néhány esetben nehéz felkészülni a várható eseményekre, ugyanakkor számos olyan jel van, amely figyelmeztető lehet, veszélyben az állásunk.

A krízis miatt utcára került dolgozók nagy része rendkívül elkeseredett, nem igazán hisz abban, hogy munkát tud találni. Ugyanakkor ahelyett, hogy a sebeiket nyalogatnák otthon, és csak akkor állnának neki állás után nézni, amikor már lejár a segélyük – mint ahogy sokan teszik, úgy kellene a munkakeresésre tekinteni mint egy főállásra: napi nyolc órát kellene foglalkozni vele.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.