Van értelme a szombati munkanapnak?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. március 28. 05:59:59
Címkék: munka, szabadnap

Évek óta rendszeres, hogy egyes ünnepeknél „ajándékba” adott szabadnapokat valamelyik szombaton kell ledolgozni. A tapasztalatok szerint azonban különösen az irodai-üzleti szektorban szombaton még a fű sem nő, aki teheti nem megy be, vagy éppen a lehető legkisebb energia befektetéssel igyekszik megúszni a munkás hétvégét. Hogyan lehet túlélni a szombati munkanapot?

Ugyan az idei év nem arról szól, hogy az állásbörzéken megjelenő cégek minden érdeklődőt kecsegtető lehetőségekkel dobnának meg. Néhány végzős, vagy felsőbb éves hallgató számára mégis jó lehetőségeket tartogat, lemérhetik esélyeiket, esetleg egy később állásra váltható gyakornoki program részesei lehetnek. Nem árt tehát felkészülten nekivágni a nagy eseménynek.

Bármennyire is berzenkednek ez ellen néhányan, a mostani hónapokban nem a munkavállalók diktálnak. Nagyon nehéz munkát találni, és ha sikerül valahova bejutni, az korántsem biztos, hogy álmaink állása lesz. Lehet, hogy szükségből érdemes kitartani néhány hónapig, de ha valahol nem találjuk a helyünket, a gazdasági helyzet javulásával célszerű tovább állni.

Hamutartó mellett épül a karrier?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. március 17. 05:29:59
Címkék: állás, karrier

Bár egyre szigorodnak a munkahelyi dohányzással kapcsolatos szabályozások, sokszor még mindig a konyha, illetve dohányzóhelyiség a vállalati élet központja. Lehet-e karriert építeni a hamutartó mellett, vagy inkább a teljesítmény számít?

Nem csak a válság az oka, hogy manapság sok állásbörzén a korábbiaknál kevesebb cég jelenik meg ajánlatával. Az utóbbi években ugyanis túl sok lett az ilyen típusú rendezvényekből. Andrási Mónika, a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodájának programigazgatója szerint át kell gondolni a szükségleteket, és ennek megfelelően kell megszervezni a jövőben ezeket az eseményeket.

Alaposan felbolydult sok cég belső élete a válság begyűrűzésével. Számos helyen kényszerültek létszámleépítésre, de ahol nem, ott is igyekeznek visszafogni a kiadásokat, ami a munkabért és a hozzá kapcsolódó juttatásokat egyaránt érintheti. Hol lehet gyorsan megfogni az ilyen jellegű kiadásokat, mik a tapasztalatok?

Álláskeresés válságos időkben

írta: Tóth Irén dátum: 2009. március 2. 05:29:59
Címkék: álláskeresés, válság

Nem kétséges, hogy a gazdasági válság már az álláspiacra is begyűrűzött, folyamatosan jelentik be a cégek a csoportos létszámleépítéseket, máshol csökken a fizetés, illetve hetente csak négy napot kell dolgozni. Ugyanakkor a munkakínálat is meglehetősen leszűkült, sok szakmába szinte egyáltalán nem keresnek embereket. Hogyan lehet új munkát találni ilyen helyzetben?

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.