Mire jó a munkahelyi barátság?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 26. 05:29:59
Címkék: munkahely, munkahelyi barátság, kapcsolatok

Napi 8-12 órában összezárva egy helyen – szinte természetes, hogy nagyon sok embernek a munkahelye adja baráti kapcsolatai kisebb-nagyobb részét. Mindez jó hatással lehet a teljesítményre, könnyebb egymás között megbeszélni a problémákat. Szélsőséges esetben még az estéket és a hétvégéket is együtt tölti a csapat, probléma csak akkor van, ha valaki elmegy a cégtől.

Hogyan viselkedjünk a fejvadásznál?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 25. 05:29:59
Címkék: álláskeresés, fejvadász, interjú

Sokan csak egy felesleges lépcsőfoknak tartják, mások esküsznek rá – meglehetősen megoszlanak a vélemények a fejvadászcégekről. Tény, hogy nem mindegyikük próféta a szakmájában, ám a többség igen sokat tud segíteni, még első látásra lehetetlen helyzetekben is. A velük való kommunikáció azonban külön szabályok szerint zajlik. Melyek ezek?

Mi a teendő, ha késik a munkabér?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 23. 05:29:59
Címkék: munka, kieső fizetés, nincs fizetés, hitel

Egyre több olyan hírt lehet hallani – nem is feltétlenül kis cégekről – ahol a gazdasági helyzet miatt késik, vagy éppen több részletben történik a munkabér kifizetése. Előfordulhat, hogy a vállalat helyzete miatt a fizetésnapon konkrétan semmi, vagy éppen csak előleg érkezik. Mit lehet ilyenkor tenni?

Az Ön állása veszélyben van?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 19. 05:29:59
Címkék: válság, állás, leépítés, pozícióharc

Együtt jár a gazdasági válsággal a munkalehetőségek számának csökkenése, ezért a vállalatokon belül egyre erősebb harc indulhat el, mindenki próbálja védeni a pozícióját, hogy egy esetleges leépítés során lehetőleg ne ő jusson a döntéshozók eszébe. Milyen trükköket érdemes bevetni a munkahely megőrzéséhez, ki érezheti magát veszélyben?

Egyre több vállalatnál alkalmazzák szívesen a kiválasztásnál az úgynevezett személyiségteszteket, melyek segítségével állítólag jóval pontosabb kép rajzolható meg a jelentkezőről, mint amit az állásinterjún elmond magáról. Füllenteni, azaz kedvezőbb képet rajzolni magunkról, nehéz, de nem lehetetlen.

Mivel villoghatunk az Assesment Centeren?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 13. 05:04:59
Címkék: AC, páros feladatok, Assesment Center

Ha már túl vagyunk az egyéni feladatokon, a bemutatkozáson és a kezdeti feszültségen, jönnek az AC tipikus feladatai: a csoportmunka, a problémamegoldás és a tesztírás. Ezek lényege, hogy lehetőleg képességeinkkel sikerüljön kitűnni a többiek közül. Hogyan kellene csinálni?

Taktikák az Assesment Centerre

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 11. 05:29:59
Címkék: AC, kiválasztás, értékelők, karrier

Sokan attól félnek, hogy az ismeretlenbe ugranak a kiválasztási központnál, és itt bizony minden kiderül, még az is, amit a pályázó esetleg nem akarnak. Tény, hogy az AC sokkal többféle dolog mérésére alkalmas, mint egy személyes elbeszélgetés, de kellő hidegvérrel és megfontoltsággal erre az akadályra is fel lehet készülni. De mégis hogyan?

Valószínűleg a mostani helyzetben nem sokan kerülnek ilyen szituációba, de mégis előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban úgy döntünk, inkább mégsem váltanánk. HR-esek beszámolói szerint egyébként is létezik a munkapiacon néhány olyan versenyző, akik egészen a végsőkig elmennek, az új munkaszerződést azonban már nem írják alá, időnként arra kényszerítve a jövendő munkáltatót, hogy kezdje elölről a keresést.

Hogyan készüljünk az Assesment Centerre?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 6. 05:29:59
Címkék: AC, Assesment Center, kiválasztás

Egy nap, amitől még a bátrabb pályázók is elbizonytalanodnak, egy nap, ahol majdnem minden kiderül. Sokan okkal, vagy ok nélkül félnek a kiválasztási eljárásban alkalmazott AC-től, vagyis az értékelő központtól, ahol már nem elegendőek a jól begyakorolt válaszok, és a szépen megírt önéletrajz. Megfelelő felkészüléssel ez az akadály is vehető, itt azonban már nem elegendőek a közismert álláskeresési tanácsok.

Számos cégnél hajtanak végre minőségi cseréket menedzseri szinten is a válság miatt. Emiatt már több közép- és felsővezető vesztette el a munkáját, és várhatóan ez a tendencia folytatódik. Ezeknek a menedzsereknek azonnal el kell kezdeniük az álláskeresést, hiszen az többi ideig tarthat. Ugyanakkor meg kell fontolni, hogy elfogadják-e a kevésbé testhezálló munkát.

Hangulatrontó munkahelyi elvárások

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 3. 05:29:59
Címkék: vállalati kultúra, főnök, munkahely, hangulat

Hiába a csillogó-villogó székház, a számos kényelmi szolgáltatás, a tágas terek, a jó levegő – egy vállalaton belül számos ki nem mondott, de mégis elvárt szabállyal lehet teljesen megmérgezni a munkatársak hangulatát, adott esetben olyan mértékig, hogy érdemi munkavégzés helyett a kollégák többsége az álláskereső oldalakat, vagy kezelőorvosát, gyógyszerészét keresi fel.

Állást menthet a jól kezelt levelezés

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 2. 05:29:59
Címkék: e-mail, kommunikáció, vállalat

Ma már az e-mail illetve a vállalati levelezőrendszerek alapvető fontosságúak a vállalati kommunikációban, szinte minden ügy és kommunikáció ennek segítségével zajlik, sőt, sokszor még az is előfordul, hogy egy szobában ülők kommunikálnak ezzel az eszközzel. Az e-mailezésnek azonban vannak íratlan szabályai, amit nem árt betartani, különben...

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.