Szilveszter éjjel is bejöhet a főnök

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 31. 08:44:59
Címkék: munkahelyi viselkedés

Ritkábban fordul ugyan elő, hogy az egy munkahelyen dolgozók közös szilveszteri bulit rendeznek egy szórakozóhelyen, annál inkább jellemző, hogy az utolsó munkában töltött napon egy kis házi ünnepség keretében búcsúztatják el az előző évet. A gondtalannak tűnő ünneplés azonban jópár csapdát is rejthet magában, amikre nem árt odafigyelni.

Ha régóta fontolgatjuk, hogy váltanánk, de a munkahelyi hajtás miatt egyszerűen még csak idő sem jutott átnézni az álláspiac kínálatát, a következő néhány nap ideális lehet arra, hogy frissítsük önéletrajzunkat, és újra képbe kerüljünk, milyen szakembereket keresnek a munkaerőpiacon.

Ünnepek az irodában? Használjuk ki!

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 23. 06:49:56
Címkék: évvége, zárás, munkahely, kollégák

Ha nem maradt szabadságunk, és kénytelen vagyunk az év utolsó napjait is a vállaltnál tölteni, érdemes jó lehetőségnek felfogni az év közben felgyűlt e-mailek, iratok rendezésére, hiszen a legtöbb helyen ilyenkor különösebb munkavégzés már nem folyik. Az Állásmustra összegyűjtötte, milyen hasznos tevékenységekkel lehet elütni az év utolsó napjait.

Mivel az újév itt van a nyakunkon, és a bankárok illetve a pénzügyi szakemberek közül néhányan most különösen nagy gondban lehetnek, az Állásmustra nekik szolgál néhány jó tanáccsal: hogyan érdemes megírniuk az önéletrajzukat, hogy könnyebben találjanak állást.

Mit tegyünk, ha menni kell a cégtől?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 19. 05:24:59
Címkék: kirúgás, válság, álláskeresés, felmondás

Aktuális probléma, hogy az erős piaci verseny, valamint a nem túl kedvező gazdasági helyzet következtében sokan kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy búcsúzniuk kell jól megszokott állásuktól. Az ilyesmit senki sem viseli könnyen, azonban néhány húzással akár a későbbiekben még jól is kijöhetünk az ügyből.

Kínos is lehet a céges ajándékozás

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 17. 05:34:59
Címkék: munkahely, karácsony, ajándékozás

Hacsak nem nagyon összetartó a munkahelyi csapat, nem biztos, hogy erőltetni kell a „kalapból húzunk, majd ajándékozunk” jellegű divatos karácsonyi játékot, mert adott esetben kimondott, vagy ki nem mondott sértődés is lehet a vége. Amennyiben mégis csak alá kell vetnünk magunkat a „szokásnak” érdemes megfogadni az Állásmustra tanácsait.

A próbaidő buktatói

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 12. 05:39:59
Címkék: próbaidő, új állás, szabadság, betegállomány

Manapság minden új állás próbaidővel kezdődik, csak az igazán szerencsések (vagy megfelelő kapcsolattal rendelkezők) mentesülnek ettől. Időtartama változó, általában három hónap, és talán ilyenkor próbálja mindenki a leginkább maximumot nyújtani, hiszen ha nem válunk be, könnyen a vállalat kapuin kívül találhatjuk magunkat. Tippek a próbaidő hatékony átvészeléséhez.

Annak, aki igazán jól szeretne szerepelni egy állásinterjún, érdemes előre felkészülnie a lehetséges kérdésekre. Az interjú előtt tudjunk meg mindent a cégről és a meghirdetett munkakörről, illetve tervezzük meg előre, hogy milyen válaszokat adunk majd az interjúztatónak.

Hatékony az egyterű iroda?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 9. 05:49:59
Címkék: iroda, kommunikáció, open office, vállalati kultúra

Igen divatosak manapság a teljesen nyitott, egyterű munkahelyek, ahol sokszor még a kisebb vezetőknek sem jut külön szoba. A jelszó legtöbbször a költségcsökkentés és a hatékonyabb kommunikáció – ám az egyterű irodákban épphogy sokszor kevésbé hatékony lehet a munkavégzés.

Halk zene, elegancia és csillogás, finom ételek – a céges karácsonyi bulik általános jellemzői. Mindenki felveszi a legszebb ruháját, és együtt gondol vissza az elmúlt évre a kollégákkal a mini-töltött káposzta felett. Könnyen válhat azonban rémálommá a karácsonyi buli karrierünk szempontjából, ha nem tartjuk be az itt elvárt alapszabályokat.

A hétköznapi, lélekölő munkavégzés rossz hatással lehet a dolgozók teljesítményére. Ugyanakkor, ha változtatunk a munkával kapcsolatos rossz beidegződéseken, jóval elkötelezettebbekké és hűségesebbé válhatunk.

Mik a jó értekezlet titkai?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 3. 05:49:59
Címkék: értekezlet, tárgyaló

Órákon át tartó, a részletekben elvesző értekezletek, elnyomott ásítások, telerajzolt határidőnapló – szinte mindenkinek ismerős lehet. Amellett, hogy a hosszúra nyúlt értekezleten egy idő után már senki nem tud figyelni, rengeteg hasznos munkaidő megy veszendőbe. Hogyan érdemes kezelni a megbeszéléseket?

Munkahelyi szerelem - sötét verem?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. december 1. 05:29:59
Címkék: munkahelyi szerelem, állás, love, szakítás

Ha nincs megfelelően széles baráti társaságunk, a párkeresés színterei napjainkban erősen korlátozottak, leginkább a munkahely és az internet jöhet szóba, mivel a közbeszéd szerint szórakozóhelyen ma már nem lehet ismerkedni, vagy legalábbis nem úgy, mint régen. A munkahelyi románcnak viszont számos hátulütője is lehet.

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.