Hogyan késsünk hatékonyan?

írta: Tóth Irén dátum: 2008. november 28. 05:49:59
Címkék: állás, munka, késés, stratégiák

Bár újabban kutatások mutatták ki, hogy az emberiség egyik felének tulajdonképpen a kínzással ér fel a korai kelés, a hazai és a nemzetközi gyakorlatban továbbra is divatja van a korai – és lehetőleg pontos munkakezdésnek – noha ennek értelmét sok vállalatnál hiába is keressük. Ha a nehezen felkelők csoportjába tartozik valaki, könnyen előfordulhat, hogy problémái lesznek a reggel 8 órás megérkezéssel –ez kerülhető el az Állásmustra késési stratégiáinak tanulmányozásával.

Új módszerrel toboroznak jelölteket egy nemzetközi állásportálon: a jelentkezők feltölthetik online videójukat, amihez nem kell más, csak egy webkamera és egy mikrofon. Az új szolgáltatás elsősorban azoknak a cégeknek jelenthet nagy segítséget, amelyek külföldről is keresnek munkatársakat.

Könnyen nehézségek támadhatnak egy új állás betöltése után, ha nem mérjük fel időben, kik a kulcsemberek az adott cégnél, és nem sikerül jó kapcsolatot kialakítanunk velük, hiszen a hivatalos szolgálati út betartása sokszor lelassíthatja az ügymenetet, ráadásul ha a kulcsemberek nem kedvelnek minket, sok borsot törhetnek az orrunk alá. Tévedés azonban azt hinni, hogy csak a vezető beosztásúak tartoznak ebbe a csoportba.

Sok történet kering főleg a fehérgalléros szakmában kínosabbnál kínosabb interjúkról, amikor a jelentkezőnek nagy önuralmat kellett tanúsítani annak érdekében, hogy ne mondja meg ott a helyszínen a véleményét. Sajnos, amíg a kínálat nagyobb, mint a kereslet, sok munkáltató kvázi bármit megtehet a jelöltekkel. Hogyan védjük ki az ilyen helyzeteket?

Milyen fa lenne szívesen? – interjú a HR-essel

írta: Tóth Irén dátum: 2008. november 18. 07:14:59
Címkék: állásinterjú, hr, kérdések

Az állásinterjú első köre általában a cég személyzetisével zajlik, aki néha egészen meglepő kérdéseket is feltehet – néha tényleg tudományos alaposság céljából, de esetenként csak a saját szórakoztatására. Mire készüljünk az első körben, és mikor kell felállni és megköszönni a lehetőséget?

Egy állást megszerezni egy dolog, ám azt meg is kell tartani. Az ember óhatatlanul hibázik, ám ha ezt a vezetőnk előtt tesszük, ráadásul egy buta kijelentéssel nem hogy mentenénk, hanem súlyosbítjuk helyzetünket, na az igazán kínos. Íme néhány mondat, amit ne hangoztassunk a felettesünk előtt.

Az interjú első percei – ahol minden eldőlhet

írta: mfor.hu szerk dátum: 2008. november 14. 07:14:52
Címkék: állásinterjú

Ahogy egy önéletrajz elolvasására is alig jut fél-egy perc, a személyes állásinterjún is nagyon sok minden eldőlhet az első néhány pillanatban, amin később már csak nagyon nehéz fordítani. Az ilyenkor szükséges protokoll ismeretének hiánya, egy rossz megszólalás vagy egyszerűen csak egy szokatlan belépő nagyban hozzájárulnak a sikertelenséghez. Az Állásmustra megkereste a tipikus banánhéjakat, melyeken már a leendő főnök ajtajában el lehet csúszni.

Már a recepciónál bukhatjuk az állást

írta: mfor.hu szerk dátum: 2008. november 11. 06:59:59
Címkék: állásinterjú, pályázat

A sikeres állásinterjúhoz nem feltétlenül csak és kizárólag a cég tárgyalójában nyújtott teljesítmény szükséges, számos olyan apró banánhéjon el lehet csúszni már az interjú előtt, melyekre izgalmában esetleg nem is gondolna a jelentkező. Gondolt arra, hogy akár már az utcasaroktól kezdve figyelhetik?

A sikeres állásinterjúnak számos könnyebben-nehezebben vehető akadálya van, ide tartoznak az előző napon szükséges előkészületek is, melyek elhagyása esetén gondjaink lehetnek a másnapi nagy megmérettetésen. Elrohanjunk-e fodrászhoz, be kell-e magolni a céges adatokat, vagy nyugodtan bedobhatunk egy koktélt este a barátainkkal?

Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.