Címke: álláskeresés

Válságálló nyelvi munkák

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. november 27. 17:41:55
Címkék: nyelvtudás, álláskeresés, válság

Az idegen nyelvekkel közvetlenül kapcsolatos tevékenységek csoportját kevésbé érintette érzékenyen a nemzetközi gazdasági válság, mint a többi ágazatot - állítja egy tanulmány, amelyet az Európai Bizottság tett közzé.

Az álláshirdetések 68 százalékában szerepel a pályázat feltételeként valamilyen idegen nyelv, leginkább az angol ismerete - derül ki a Workania.hu legfrissebb felméréséből.

A 45 év feletti férfiak felét utasítják el az álláshirdetésekre való jelentkezéskor, így a középkorú férfiak a legesélytelenebbek, hogy munkát találjanak - derült ki egy szociológiai kutatásból, amelynek eredményét szerdán ismertették Budapesten.

Uniós segítség az álláskeresésben

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. szeptember 25. 08:56:50
Címkék: álláskeresés

Budapest a következő állomása annak az európai országokban sikerrel futó kampánynak, amely ismerteti az Európai Szociális Alap nyújtotta lehetőségeket és azt, hogy az emberek hogyan kereshetnek új állást - mondta Joseph Jamar, az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának kommunikációs osztályvezetője csütörtökön.

Hol lehet manapság állást találni?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. június 18. 06:46:55
Címkék: álláskeresés

Állást keresni sokféleképpen lehet, azonban tény, hogy főleg a mostani gazdasági helyzetben nem különösebben egyszerű. Elég kinyitni egyik-másik nívosabb gazdasági hetilapot, hogy kiderüljön, a korábban oldalakat megtöltő állásajánlatok helyett jó esetben 1-2 oldalnyi hirdetés árválkodik. Ugyanígy megcsappant a lehetőségek száma az internetes álláskereső portálokon is, és egyre nagyobb teret kap a személyes ismeretség - már ha van, és ki tudjuk használni. Lássuk a legfontosabb álláskeresési csatornákat!

A munkaerőpiac telített, mégis új kihívásokra vágysz? Ha nem akarod naphosszat bújni az álláshirdetéseket abban a reményben, hogy esetleg akad egy neked való pozíció, íme, a legújabb trendek, hogy az állás találjon meg téged.

Ugyan az idei év nem arról szól, hogy az állásbörzéken megjelenő cégek minden érdeklődőt kecsegtető lehetőségekkel dobnának meg. Néhány végzős, vagy felsőbb éves hallgató számára mégis jó lehetőségeket tartogat, lemérhetik esélyeiket, esetleg egy később állásra váltható gyakornoki program részesei lehetnek. Nem árt tehát felkészülten nekivágni a nagy eseménynek.

Nem csak a válság az oka, hogy manapság sok állásbörzén a korábbiaknál kevesebb cég jelenik meg ajánlatával. Az utóbbi években ugyanis túl sok lett az ilyen típusú rendezvényekből. Andrási Mónika, a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodájának programigazgatója szerint át kell gondolni a szükségleteket, és ennek megfelelően kell megszervezni a jövőben ezeket az eseményeket.

1 2
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.