Szerző: mfor.hu szerk

Válságálló nyelvi munkák

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. november 27. 17:41:55
Címkék: nyelvtudás, álláskeresés, válság

Az idegen nyelvekkel közvetlenül kapcsolatos tevékenységek csoportját kevésbé érintette érzékenyen a nemzetközi gazdasági válság, mint a többi ágazatot - állítja egy tanulmány, amelyet az Európai Bizottság tett közzé.

Az álláshirdetések 68 százalékában szerepel a pályázat feltételeként valamilyen idegen nyelv, leginkább az angol ismerete - derül ki a Workania.hu legfrissebb felméréséből.

A 45 év feletti férfiak felét utasítják el az álláshirdetésekre való jelentkezéskor, így a középkorú férfiak a legesélytelenebbek, hogy munkát találjanak - derült ki egy szociológiai kutatásból, amelynek eredményét szerdán ismertették Budapesten.

Miután mindenki azt gondolja, hogy a hétfő reggelnél nincs rosszabb, és ezért takaréklángon megpróbálja túlélni a hét első munkanapját, a kedd délelőtt vált a legstresszesebb időszakká a munkahelyeken.

Uniós segítség az álláskeresésben

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. szeptember 25. 08:56:50
Címkék: álláskeresés

Budapest a következő állomása annak az európai országokban sikerrel futó kampánynak, amely ismerteti az Európai Szociális Alap nyújtotta lehetőségeket és azt, hogy az emberek hogyan kereshetnek új állást - mondta Joseph Jamar, az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának kommunikációs osztályvezetője csütörtökön.

Kell egy kis áramszünet a munkahelyen is

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. szeptember 1. 14:51:51
Címkék: munkahelyi környezet

Nem mindenkinek adatott meg idén, hogy kellemes nyaralással töltődjön fel. A kevésbé szerencsések esetleg kimerítőbbnek érzik most a munkájukat, amikor lassan ismét beindul a nagyüzem. Íme néhány ötlet, hogy lehet feltöltődni a munkahelyen.

Ugyan a nyári időszak különösen komoly kihívás elé állíthatja a pályázókat, ilyenkor is érdemes szem előtt tartani az általános öltözködési szabályokat, ha nem akarjuk már megjelenésünkkel elriasztani leendő munkaadónkat.

Először is, meglepődhetsz, de végzős létedre mégiscsak lehet tapasztalatod, csak nem gondolsz rá, és ezért nem használod ki az előnyét. Gondold végig, hogy miket csinálták a főiskola alatt. Sok pályakezdő már rendelkezik azzal a tapasztalattal, amit a toborzók keresnek, csak éppen fel kell ismerniük és jól el kell tudni azt adniuk a cégeknek.

1 2 3 4
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
berkalkulator az mforon
.