Nyuszik és nagy arcok: hogyan váltsunk karriert?

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. május 20. 15:59:55
Címkék: karrier, munka, kiválasztás, önismeret, tanácsadás, tesztek

Az álláskeresők és a munkavállalók egy részének nincs reális énképe, ezért rengetegen vannak, akik nem a megfelelő helyen, munkakörben dolgoznak. Sokaknak akár kapóra is jöhet, ha a válság miatt elvesztik munkájukat: ha időt szánnak arra, hogy megismerjék magukat, sikeresebb karrier állhat előttük.

Sok ember, aki a gazdasági válság miatt kerül utcára, rákényszerül, hogy karriert váltson, de olyanok is vannak, akik ilyenkor döbbennek rá: más úton kell elindulniuk, hogy sikeresek legyenek. A karrier-tanácsadók szerint a legtöbben már ott hibát követnek el, hogy egyszerűen nem ismerik saját magukat.

"Amikor arról beszélgetek emberekkel, miként tudnának változtatni a karrierjükön, először mindig azt ajánlom nekik, hogy végezzenek önismereti feladatokat. Így megtudhatják, mi az, amit szeretnek egy munkakörnyezetben, és mi az, amit nem" – írja Alexandra Levit szakértő a Wall Street Journal (WSJ) karrier portálján.

A nyuszik és a nagy arcok

Hasonlóan vélekedik erről Hegymegi Orsolya, a Grafton munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég vezető tanácsadója is. Szerinte a megfelelő önismeret rengeteget számít abban, hogy valaki sikeres karriert tud-e befutni. Ugyanakkor - mint mondja - két véglettel lehet találkozni az állásinterjúk során: az önbizalomhiánnyal küszködő jelentkezőkkel és a "nagy arcokkal", akik már pályakezdőként az átlagnál jóval nagyobb bérigénnyel lépnek fel.

Mint mondja, utóbbiak a szerencsésebbek: ők ugyanis el tudják adni magukat, és sokkal könnyebben ki tudnak harcolni egy-egy jól fizető állást. A "nyuszikkal" már sokkal nehezebb a helyzet: ők általában remek szaktudással is sokkal hosszabb idő alatt találnak munkát. Ráadásul emiatt azt gondolják, hogy valójában nem érnek semmit, ami még jobban megnehezíti a helyzetüket.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Hegymegi Orsolya szerint az ilyen típusú embereknek érdemes lehet felkeresni egy karrier-tanácsadót, aki segíthet rávilágítani a hibájukra, például hogy nem néznek az interjúztató szemébe. Segíthet az is, ha minél több állásinterjún vesznek részt, hogy rutint szerezzenek.

Készítsünk listát képességeinkről!

A WSJ szakértője úgy véli: már azzal is előre léphetnek az álláskeresők, ha otthon készítenek egy listát képességeikről és érdeklődési területeikről. Emellett érdemes feltenni maguknak olyan kérdéseket, mint hogy milyen munkáért tennék meg, hogy órákat üljenek a dugóban, vagy mi dobja fel őket egy munkahelyen.

A pénzügyi krízis miatt sok banki dolgozó is elvesztette állását. Így járt a 25 éves Alan Katz is, aki egy karrier-tanácsadó segítségét kérte. Részt vett egy 360 fokos felmérésben, amelyben visszajelzést kapott a barátaitól, a munkatársaitól és a családjától, valamint felmérték azt is, hogy milyen a munkahelyi viselkedése, illetve mik az érdeklődési területei.

"A felmérések segítettek abban, hogy rájöjjek, milyen képességekkel rendelkezem, és milyen területen tudok hatékonyan dolgozni. Emiatt tisztáztam magamban azt is, hogy milyen karrier céljaim vannak" – mondja Katz, aki végül saját vállalkozásba kezdett és jelenleg egy gyártó céget vezet. Ezt azért is merte meglépni, mert a felmérésben részt vevők úgy nyilatkoztak róla, hogy élvezi, ha másokat vezethet és motiválhat, emellett lelkes, ha részt vesz egy projektben. Ezek nagyon jó képességek egy saját vállalkozáshoz.

Sokat segíthetnek a tesztek

Sok szakértő szerint a tesztek rengeteget segíthetnek azoknak, akik karrierváltást terveznek, vagy csak egyszerűen szeretnék megtudni, milyen munkakör illene legjobban hozzájuk.

hirdetés
Trizna Júlia, a Profiles humánpolitikai tanácsadó cég ügyvezető igazgatója szerint visszajelzésekre van szükség, amiben segíthet egy, a teljes személyiséget tükröző objektív eszköz. Ugyanakkor annak feltétlenül normatívnak kell lennie, vagyis nem olyannak, amely csupán az önmagunkhoz viszonyított tendenciákat méri. A normatív eszközök egy objektív, külső viszonyítási ponthoz képest jelzik, milyenek vagyunk (például a dolgozó magyar lakossághoz képest). Ez azért fontos, mert támpontot ad ahhoz, hogy életstratégiánkat, karrierünket objektíven az erősségeinkre építhessük – teszi hozzá.


Az ilyen eszközökre már csak azért is szükség van, mert a cégek is egyre inkább használnak teszteket, amelyekkel felmérik, alkalmas-e a jelölt az adott pozícióra – hangsúlyozza Hegymegi Orsolya. Sok jelentkezőnek kell kitölteni kompetencia- és személyiségteszteket is, emellett egyes vállalatok úgynevezett klinikai teszteket is bevetnek, amelyek során például megkérdezik, hogy valaki jellemzően fürdeni vagy zuhanyozni szokott. Néhányan a személyiség feltérképezése céljából az asztrológiához és a grafológiához is nyúlnak, ez azonban nem feltétlenül szerencsés – véli a Grafton szakértője.

Kovács Zita


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.