Ennyi volt? Kirúgásra figyelmeztető jelek

írta: mfor.hu szerk dátum: 2009. április 9. 05:29:56
Címkék: válság, állás, leépítés, pozícióharc

Ugyan a jelenlegi bizonytalan környezetben bármikor bekövetkezhet a cégek életében drasztikus visszaesés, amikor csoportos létszámleépítés következik. Előfordult olyan is, hogy egy világcég regionális központjából kiadták az ukázt: X százalékkal le kell faragni a költségeket, ami miatt a magyarországi leányvállalatnál súlyos elbocsátások voltak. Néhány esetben nehéz felkészülni a várható eseményekre, ugyanakkor számos olyan jel van, amely figyelmeztető lehet, veszélyben az állásunk.

A közelmúltban összegyűjtöttünk néhány jelet, amely a munkahelyünk megszűnésére figyelmeztet. Most egy olvasói észrevétel kapcsán visszatérünk a kérdéshez: miből szűrhetjük le, hogy veszélyben az állásunk?

"Míg korábban rendszeresen fordulhattam a véleményemmel a főnökömhöz, sőt néha ő maga kérte, hogy fejtsem ki az álláspontomat, manapság a kutya sem kíváncsi rám" – írta a húszas évei vége felé járó Katalin az Állásmustrának, aki három éve egy középvállalat pénzügyi részlegén dolgozik. Nem tudom, hogy mindez azért van, mert kényszerpályán mozog a cég, vagy mert már nem számolnak velem a vállalatnál, folytatta a panaszt. Ugyan a konkrét céget nem ismerjük belülről, ám ez akár veszélyre is figyelmeztető jel lehet. A lapunk által megkérdezett munkaügyi szakértők szerint ha hirtelen száműznek minket projektekből, nem kíváncsi senki a véleményünkre, az általában nem túl jó előjel. Ha izolálnak minket, és csak marginális szerepet kapunk a feladok során, miközben korábban komolyan számolt velünk a cégünk, felettesünk, az sajnos előrevetíti, hogy hamarosan megkapjuk a felmondó levelünket. Bár a rossz hírekkel senki sem szeret szembesülni, célszerű megkérdezni a főnökünket, hogy miért száműztek minket. Számítanak-e ránk továbbra is, elégedetlenek a munkáddal vagy egyszerűen megfeledkeztek rólunk? Mindez személyesen a legjobb megtárgyalni, hiszen elképzelhető, hogy mellébeszélés lesz a válasz, ám ilyenkor – mivel a magyar vezetők kis része tudatos kommunikátor, - a testbeszéd könnyen elárulja, hogy mire számítsunk.

Folyosói pletykák

Előfordulhat, hogy a suttogó propaganda megelőzi a hivatalos bejelentést. A rendkívül elfoglalt vezetők, a jelentésre és megbeszélésre a korábbinál jóval gyakrabban berendelt középvezetők, a költségcsökkentési tervek miatt túlórázó pénzügyi osztály mind, mind olyan jel, ami változást sejtet a vállalatunknál. Ezekről a kellemetlen hírekről pedig informális csatornákon szinte mindig kiszivárognak részletek. Nem szabad persze felülni minden pletykának, de jelen pillanatban döbbenetes naivitásra vall, ha a költségcsökkentési pletykákat hallva ne merülne fel, hogy akár minket is érinthet a dolog.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Különösen sokat sejtető lehet, ha rólunk pusmognak a folyosón, esetleg olyan emberek is kedvesek hozzánk, akik máskor ránk sem hederítettek. Ebben az esetben is az a legjobb, ha megpróbálunk utána járni, van-e alapja a pletykának. Talán a legbiztosabb forrás, ha ilyenkor a vezetőségi titkárságon, vagy a HR osztályon egy hozzánk közel állótól tudakoljuk meg, hogy mi várható. Fontos, hogy a forrásunk megbízható legyen és olyan, akinek adunk a véleményére, mert soha nem terjesztenének rémhíreket.

Kipécézett a főnök

Mint ahogy az írásunk elején említettük, nem túl jó hír, ha hirtelen mellőzötté válunk, még rosszabb azonban, ha mi leszünk a fekete bárányok. Amint a cég szekere kátyúba kerül, sajnos sok magyarországi cégnél a megoldás helyett a bűnbakkeresés indul meg először. Ha a főnök sokat kritizál bennünket, ha egy elvesztett ügyfél, vagy egy felemás módon sikerült projekt kapcsán minket vesznek elő, akkor hamarosan csomagolhatunk.

hirdetés
Előfordulhat persze, hogy ez csak mondvacsinált indok, hogy könnyebben elküldhessenek, és esetleg a cég megspórolhasson bizonyos, a leépítéshez kapcsolódó költséget (végkielégítés, kötelezően kiadandó szabadság, stb.). Ha igazságtalan visszacsatolásokat kapunk, beszéljünk a főnökünkkel, és tisztázzuk a nézeteltérést.


Minden konkurensünk csődbe ment

Előfordulhat, hogy korábban a "Konkurens Kft." több ügyfelünket is megkereste és elcsábította, most pedig azt halljuk, hogy becsukták a boltot. Sőt további öt, hat hasonló esetről is értesülünk. Ilyenkor két eset lehetséges. A szerencsés persze az lenne, ha a cégünk annyira jól működik, hogy sikerült kiszorítania a versenytársakat a piacról. Ha azonban a versenytárs eltűnik, ám az ügyfelek nem térnek hozzánk vissza, akkor a válság a mi ágazatunkat is utolérte. Könnyen előfordulhat tehát, hogy a cégünk is veszélyben van, és ha fel nem is számolják, de komoly megszorításokra kényszerül a vezetés, amely akár a mi pozíciónkat is érintheti.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.