Mire jó a munkahelyi barátság?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 26. 05:29:59
Címkék: munkahely, munkahelyi barátság, kapcsolatok

Napi 8-12 órában összezárva egy helyen – szinte természetes, hogy nagyon sok embernek a munkahelye adja baráti kapcsolatai kisebb-nagyobb részét. Mindez jó hatással lehet a teljesítményre, könnyebb egymás között megbeszélni a problémákat. Szélsőséges esetben még az estéket és a hétvégéket is együtt tölti a csapat, probléma csak akkor van, ha valaki elmegy a cégtől.

Köszönhetően annak, hogy a legkisebb cégeket leszámítva egy-egy munkahelyen sokféle ember dolgozik, előbb vagy utóbb mindenkinek lesznek a cégen belül haverjai, jobb esetben barátai. Időnként annyira összeszokik a kollektíva, hogy szívesen töltik együtt idejüket a hivatalos kereteken kívül is, ám itt már felmerülhetnek apróbb buktatók. Az igazi próbatétele azonban az ilyen típusú kapcsolatoknak az, ha egyik vagy másik barát távozik a vállalattól.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Semmi sem tart örökké

A munkapiacon régóta elkoptatott közhely, hogy a munkahelyi barátságok addig tartanak, amíg mindenki ugyanannál a cégnél dolgozik, utána, mivel már nem biztosított a napi találkozás, a kommunikáció megritkulhat, és nem egy esetben az egész kapcsolat szép lassan megszűnhet. „Junior koromban csak röhögtem azokon az idősebb kollégákon, akik erről beszéltek, de ahogy mentem előre a karrierlétrán – ami persze cégváltásokkal is járt – olykor keserűen kellett ráébrednem, hogy milyen igazuk is volt. Több esetben is előfordult, hogy a „búcsúbulim” után néhány héttel már szinte alig tudtunk valamit egymásról, nagyon megritkultak a találkozások” – meséli Balázs, aki egy pénzügyi multicég sikeres középvezetője.

Tapasztalatai szerint a céges burok megszűnte is gátolja a kommunikációt: „Éreztem, hogy bizonyos dolgokat már nem mesélnek, nem mesélhetnek el, és ahogy én egyre távolabb kerültem a cégtől, úgy fogytak a közös témák is, hiszen az új emberekhez, döntésekhez már nemigen tudtam hozzászólni. Egy idő után – időhiány miatt is – egyre ritkábban kerestük egymás társaságát, rövidültek, formálisabbak lettek az összejövetelek. Az elmúlt pár évből talán egy olyan barátom lett, akire azóta is bármikor számíthatok a magánéletben is.”

Hasznos érdekszövetségek

Mindezek ellenére sem haszontalan néhány kollégával közelebbi barátságba kerülni, hiszen előre sosem lehet tudni. A folyamat persze természetes, ahogy az osztálytársak, évfolyamtársak, gyerekkori barátok közül sem marad meg mindenki, úgy a munkahelyről sem. Amíg azonban közösen dolgozunk, sokat segíthetnek a céges barátok, egy-egy rázósabb helyzetben támogatást nyújthatnak a felsővezetőkkel szemben, különösen, ha olyan területen dolgoznak, ami kapcsolódik a mi feladatkörünkhöz, és a kapcsolat kevésbé ismert.

„Zolival már az első napokban összehaverkodtunk, ő a kontrollingon dolgozott, én pedig marketing managerként. Nagyon sok büdzsé vitában segített, megvédte az álláspontomat, segített döntéseket átvinni a vezetőkön, én pedig akkor léptem közbe, amikor leépítés volt náluk, és elértem, hogy megtarthassa a pozícióját. Azóta is nagyon jóban vagyunk, de a magánéletben nem túl gyakran járunk össze.” – mesél egy lehetséges érdek-baráti szövetségről az egyik vezető telekommunikációs cégnél dolgozó Norbert.

A munkahelyi barátok, ha nem is maradnak meg az idők végezetéig ugyanazzal az intenzitással, a későbbiek során is jó lehet. Ha valaki főnöki pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy először a régi jó kollégák, haverok közül próbál majd alkalmas embereket toborozni – vagyis a munkahelyi barátság akár befektetés is lehet.

Akik mindig együtt vannak

hirdetés
„''A mi 6 fős osztályunk gyakorlatilag nemcsak a munkaidőt, hanem az esték többségét, illetve a hétvégék és a szabadság nagy részét is együtt tölti”'' – meséli az Állásmustrának a HR-esként dolgozó Anikó. A miértre a választ abban látja, hogy egyrészt jól kijönnek egymással, másrészt egyiküknek sincs komoly párkapcsolata, vagy olyan baráti köre, ami jelentősebben lefoglalná az idejét. ''„Néha persze már kicsit unalmas, de még mindig jobb, mint ha otthon szomorkodnék egyedül. Tudom persze, hogy semmi sem tart a végtelenségig, és amint valakinek komoly kapcsolata lesz, fel fog lazulni az egész, hacsak be nem hozza őt is a körbe. Addig azonban jól érezzük magunkat”'' – összegzi a szinte folyamatos együttélést.


Munkahelyi barátság tehát lehet sokféle, előfordulhat, hogy egész életre szól, de az is, hogy csak arra a pár évre, amíg egy irodában dolgozunk – csodát nem szabad várni. Elzárkózni mindenesetre nem érdemes, sosem lehet tudni kiből mi lesz, és a későbbiek során miben tud majd segíteni – ami a mostani vészterhes gazdasági környezetben nem is biztos, hogy rosszul jön.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.