Hogyan viselkedjünk a fejvadásznál?

írta: Tóth Irén dátum: 2009. február 25. 05:29:59
Címkék: álláskeresés, fejvadász, interjú

Sokan csak egy felesleges lépcsőfoknak tartják, mások esküsznek rá – meglehetősen megoszlanak a vélemények a fejvadászcégekről. Tény, hogy nem mindegyikük próféta a szakmájában, ám a többség igen sokat tud segíteni, még első látásra lehetetlen helyzetekben is. A velük való kommunikáció azonban külön szabályok szerint zajlik. Melyek ezek?

Fejvadászt általában akkor vetnek be a munkaadók, ha speciális tudással rendelkező munkaerőt keresnek, nem egy esetben olyat, akit egy meglévő állásból kell elcsábítani, ahonnan nem is olyan egyértelmű, hogy menni akar. Ilyenkor igen fontos a piac megfelelő ismerete, azok a képességek, melyekkel a bizonytalankodó jelöltet meg lehet győzni arról, hogy érdemes váltania. A dolog a diszkrécióról is szól – a fejvadászos állásokat nem is biztos, hogy minden esetben meghirdetik, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az adott cégnek érdeke, hogy kiderüljön, éppen melyik dolgozó helyére keresnek új embert. A másik gyakori eset, amikor a belső HR-nek vagy az adott terület vezetőjének nincs ideje, energiája megszűrni az összes jelöltet, aki egy-egy pozícióra jelentkezik – ebben az esetben a fejvadász már csak a legjobb néhányat közvetíti ki a cég felé.

http://allas.mfor.hu/oneletrajz.html


Sokszor könnyen vehető akadály

Ha fejvadásznál történik az első kör, az tulajdonképpen szerencse. Az adott interjúztató nem feltétlenül tud annyi mindent a területről, mint a munkáltató, azokra az információkra tud csak támaszkodni, amit az állásprofilban megkapott a megbízótól. Éppen ezért esetlegesen nem 100 százalés szakmai tudás, de meggyőző személyiség birtokában túl lehet jutni ezen a körön, ahol sokat számít az adott fejvadász szimpátiája is. Itt – informálisan – általában többet meg lehet tudni az adott pozícióról, az elérhető jövedelemről, az üresedés vagy az új munkatárs keresésének okairól, a belső vállalati kultúráról, mint egy hivatalos interjún – éppen ezért nem szabad megijedni, a fejvadász a jelentkező számára a legtöbb esetben inkább hasznos lépcsőfok.

A fentiek ellenére is óvatosan kell azonban bánni a szavakkal, amiket saját karrierünkről, szakmai tapasztalatunkról mondunk, azoknak egy része biztosan eljut a munkáltatóhoz is, ahol a következő körök fognak zajlani – olykor a fejvadász aktív részvételével, aki ilyenkor kvázi, mint saját ügynökünk lép fel. Nyilvánvalóan – ha alkalmas jelöltek vagyunk – neki is érdeke a siker, hiszen ők ebből élnek. Éppen ezért ugyan bizonyos dolgokat el lehet hallgatni előle, de nem biztos, hogy érdemes: ha potenciális jelöltet lát bennünk, lehet arra is ad tippet, mi fog történni az interjún, mit kérdeznek, milyen esetleges keresztkérdésekre kell felkészülni, van-e az adott vezetőnek valamilyen „vesszőparipája”, illetve olyan téma, amiből érdemes jobban felkészülni.

Nem mindig kell kiöltözni

A fejvadász cég előnye az is, hogy oda még nem feltétlenül kell kiöltözni – különösen akkor, ha a jelölt munkahelyén legalábbis meglepő lenne, ha az eddigi ing-farmer helyett egyik nap öltönyben érkezne, majd egy hosszabb ebédszünetre kérné el magát. Érdemes azonban előre jelezni ezt, de általában nem szokott belőle probléma lenni. Rugalmasabbak ezek a cégek az interjú időpontját illetően is, ellentétben az elfoglalt vezetővel vagy HR-essel, könnyebben rávehetők kora reggeli, vagy munkaidő utáni interjúra.

hirdetés
Hasznos segítséget is lehet kapni az ilyen interjúkon, a fejvadász felhívhatja a figyelmet arra, hogy érdemes-e egy kicsit változtatni az önéletrajzon, elmondhatja, hogy milyen taktikát érdemes követni az interjúk során, mennyire kell a cégnek az ember, mi az, amibe azonnal bele kell majd kezdeni, illetve általában - a későbbi kínos szituációk elkerülése érdekében – helyben le is szokták tesztelni a nyelvtudást, ha az adott pozícióhoz szükséges.


Az sem baj, ha akkor nem sikerül

Ha nem is sikerül az adott pozíció, nem feltétlenül baj, hiszen hasonló ajánlatok esetén szinte biztos, hogy felkeresik majd a már ismert jelöltet – akár egy meg nem hirdetett állás esetére is – éppen ezért érdemes udvariasan, jó benyomást kialakítva beszélgetni a fejvadásszal. Mint ismert, az állások nagy százalékát egyáltalán meg sem hirdetik az ismert álláskeresőkön, éppen ezért egy jó fejvadász kapcsolat aranyat – és állást érhet.

Komoly, vezetői pozíciók esetén is kiemelt szerepe van a fejvadászoknak, hiszen az ilyen típusú munkalehetőségeket ritkán hirdetik meg, hanem úgy „vadásszák le” a piacról az alkalmas jelölteteket – éppen ezért nem baj, ha már egy állásváltoztatással kapcsolatos telefonhívásra sem meglepődve, hebegve-habogva reagál valaki, hanem ebben az esetben is profi szakember benyomását kelti.


hozzászólások
berkalkulator az mforon
Olvasói sarok
[ 2009-03-30 ] Van értelme a szombati munkanapnak? - arató márk
"Kedves Irén! Teljesen egyetértek az írásával. Emell..."
[ 2009-02-11 ] Illemkódex konferenciákra - supahstar*
"Konferencián az otthagyott somlói galuskás tálak ellop..."
[ 2009-02-11 ] Mik a jó értekezlet titkai? - supahstar*
"Az enyém 3 órára is, bár az első 10 után már csukva va..."
További témák »
.